Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 23 Temmuz 2018 - 14:18 Yorum: 0

Tarsus’ta meyve üreticilerine sinek tuzağı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Akdeniz Meyve Sineğine karşı yürütülen "Ulusal Mücadele Projesi" kapsamında Tarsuslu üreticilere bin 500 dönümlük...

Tarsus’ta meyve üreticilerine sinek tuzağı dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Akdeniz Meyve Sineğine karşı yürütülen "Ulusal Mücadele Projesi" kapsamında Tarsuslu üreticilere bin 500 dönümlük arazide kullanılmak üzere 6 bin 100 adet tuzak dağıtımı yapıldı.

Tarsus Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda, İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından üreticilere, Akdeniz Meyve Sineği zararlısından korunmak için yapılması gerekli toplu mücadele yöntemleri ile ilgili sunum yapıldı. Toplantıda konuşan Mersin İl Tarım Müdürü Arif Abalı, ekonomik değeri yüksek olan narenciye, turunçgiller, sert çekirdekli meyve yetiştiriciliğinde verimi ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başında gelen Akdeniz Meyve Sineği zararlısına karşı ilgili bakanlığın geniş çaplı bir mücadele programı yürüttüğünü söyledi. Abalı, toplu bir mücadele yapılması halinde zararlının kontrol altına alınabileceğini belirterek, Akdeniz Meyve Sineği mücadelesi kapsamında Mersin il genelinde çok ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çekti.

Sineğe karşı mücadele ile ilgili Tarsus'ta yapılması planlanan çalışmaları anlatan İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ise Akdeniz Meyve Sineğinin, Amerika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya geniş bir yayılım göstermesi sebebiyle tüm dünyada bir numaralı meyve sebze zararlısı olarak kabul gördüğünü belirtti. Erdoğan, Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Pilot Projesi dahilinde Tarsus'ta bin 500 dekar alanı kapsayacak şekilde 6 bin 100 adet tuzak dağıtımı yapıldığını vurgulayarak, "Gerekli kontroller personellerimiz tarafından yapılacak" dedi.

Tarsus’ta meyve üreticilerine sinek tuzağı dağıtıldı

Tarsus’ta meyve üreticilerine sinek tuzağı dağıtıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber