Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

Tarsus'ta süneyle mücadele toplantısı

MERSİN (AA) - Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası (TTB) ortaklığında "Süne ile Mücadele, Soya, Mısır ve Ayçiçeği Ekimi" konulu toplantı gerçekleştirildi.TTB'den yapılan...

Tarsus'ta süneyle mücadele toplantısı

MERSİN (AA) - Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarsus Ticaret Borsası (TTB) ortaklığında "Süne ile Mücadele, Soya, Mısır ve Ayçiçeği Ekimi" konulu toplantı gerçekleştirildi.

TTB'den yapılan açıklamaya göre, Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hayri Erdoğan, ilçede mısır, buğday, ayçekirdeği ve soya fasulyesine 25 milyon lira destekleme ödendiğini belirtti.

Çalışmaların sürdüğünü ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Buğday ürününde yaklaşan süne ile mücadele konusunda Mersin Tarım İl Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü olarak ortaklaşa çalışmalarımız başladı. Dört ayrı grup oluşturduk ve arazide incelemeleri başladı. Sıkıntılı bölgelerde biyolojik mücadeleye izin verilecek. Kış yağışlarımız iyi oldu bahar ayları da yağılı olursa bu durum buğday ürününde pas hastalığında mücadele gerektirecektir. Üreticilerimiz kontrollerini yapıp mücadelesini versinler."

TTB Başkanı Murat Kaya ise Çukurova olarak çok mükemmel topraklara sahip olduklarını aktardı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer da Tarsus'un kaliteli  ve turfanda ürünlerin üretim merkezi konumunda olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber