Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Taş ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı

Zonguldak İdare Mahkemesi'nin, Alaplı ilçesinde açılmak istenen taş ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği bildirildi

Taş ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak İdare Mahkemesi'nin, Alaplı ilçesine bağlı Aşağıdağ köyü yakınlarında kurulmak istenen taş ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirtildi.

Ereğli Kaymakamlığı önünde toplanan köylüler adına açıklamada bulunan Vural Uğurlu, taş ocağının açılması durumunda fındık tarlalarının yanı sıra çok sayıda ağacın da zarar göreceğini gerekçe göstererek hukuki süreç başlattıklarını söyledi.

Zonguldak İdare Mahkemesi'nin 25 Mart 2015 tarihinde yürütmenin durdurulmasına yönelik karar verdiğini bildiren Uğurlu, "Verilen kararla hem biz insanlar hem de canlıların yanı sıra toprak, orman ve dereler bir süreliğine rahat bir nefes aldık. Sağlıklı bir çevrenin yaşamı da olumlu yönde etkilenecek. Bize göre ekonomik hak ve menfaatler doğanın önünde olmamalıdır. Bu kapsamda bizler eldeki hukuku sonuna kadar işletme kararındayız. Bu vesileyle adaletin ne kadar önemli olduğunu bizlere hissettiren hukuk adamları önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu. 

Avukat Yakup Okumuşoğlu da, yürütmenin durdurulması kararının derhal işleme sokulması için gerekli müracaatı yaptıklarını kaydetti.

Mahkeme kararında, "Dava konusu işlemin uygulanmasının halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği anlaşıldığından, uyuşmazlığın niteliği ve davanın durumuna göre davacıların yürütmenin durdurulması isteminin, davalı idarenin birinci savunması alınıncaya ve ara kararı cevabı gelinceye ya da 10 günlük savunma ve ara kararı yerine getirildikten sonra yeniden bir karar verilinceye  kadar kabulü suretiyle, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27/2 maddesi hükmü uyarınca, teminat aranmaksızın, dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararı gereğinin yerine getirilebilmesi için davalı idareye 10 gün süre verilmesine hükmedildi" ifadesi kullanıldı.

 

ETİKETLER: Alaplı , köy , taş ocağı , tepki
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber