Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 18 Ekim 2016 - 14:18 Yorum: 0

Tasarım dünyası Beyoğlu’nda buluştu

Beyoğlu'nda 50 gün sürecek olan "Beyoğlu Hareketleniyor" Festivallerinin 3'üncüsü "İstanbul Design Week" Tasarım Festivali Taksim Meydanı'nda başladı.

Tasarım dünyası Beyoğlu’nda buluştu

Beyoğlu'nda 50 gün sürecek olan "Beyoğlu Hareketleniyor" Festivallerinin 3'üncüsü "İstanbul Design Week" Tasarım Festivali Taksim Meydanı'nda başladı. Dünyanın dört bir yanından 60'ın üzerinde tasarımcıyı buluşturan festivalde, mobilyadan avizeye kadar birçok alanda yapılan tasarımlar vatandaşın beğenisine sunuluyor.

Beyoğlu'nda 50 gün sürecek olan "Beyoğlu Hareketleniyor" Festivali kapsamında düzenlenen yedi festivalden 3'üncüsü olan "İstanbul Design Week" Tasarım Festivali başladı. Festivalin açılış törenine, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılışı Başkan Demircan ve beraberindeki heyetin açılış kurdelesini kesmesiyle yapıldı. Ardından Başkan Demircan ve Büyükekşi stantları gezerek avizeden mobilyaya birçok alanda tasarımı yapılan eşyalar hakkında tasarımcılardan bilgi aldı.

Festivale, dünyanın dört bir yanından gelerek Beyoğlu'nda buluşan 60'ın üzerinde tasarımcı stantlarıyla birlikte katılıyor. Taksim Meydanı'na kurulan stantlarda tasarımcıların hazırladığı çanta, avize, mobilya, vazolar ve tasarlanan birçok eşya alıcılarıyla buluşuyor. Festival, bu yıl "Connections" (Bağlantılar)ana temasıyla vatandaşlara sunuluyor.

"Bu etkinlik, sanayimize, ticaretimize önemli katkılar sağlayacak"

Tasarım Festivali'nin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Türkiye'mizin özellikle sanayicilerimizin marka üretme konusundaki ihtiyacı malum. Dolayısıyla bunun tasarımcılar tarafından ele alınıp geliştiriliyor olması gerekiyor. Türkiye İhracatçılar Birliği'nin Büyükşehir ile koordine ettiği tasarımcıyla endüstrinin bir araya gelmesinin hedeflendiği böyle bir organizasyon Türkiye'nin ihtiyacıdır. Kültür sanat faaliyetleri bağlamında da çok yakışıyor. Dolayısıyla böyle bir haftaya ev sahipliği yapmak bizim için gurur vesilesi, Türkiye'nin marka üreten bir ülke olma sürecinde bu tip etkinliklerin sanayimize, ticaretimize, katma değerimize ve refahımıza önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Design Week 2023 hedeflerine ulaşmak için önemli bir çalışma"

Tarım ve marka oluşturmanın öneminde dikkat çeken Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, "10 yıldan beri yapılan İstanbul Design Week'in açılışını yaptık. Burada tasarım çalışmasından daha çok amatör tasarımcıları görüyoruz. Bu tarz çalışmalar ile Türkiye'nin ihracatını 2023 yılındaki hedeflerine ulaştırabilmek için mutlaka katma değeri yüksek ürünler yapmamız gerekiyor. Katma değerin 4 ana unsuru, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markadır. Tasarım, masanın dört ayağından bir tanesidir. Bize bu işte baştan beri destek veren hükümetimize, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve Beyoğlu Belediyesine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Bu sene daha fazla insana ve firmalara ulaşacağımızı düşünüyorum"

Festivalde standı bulunan ve uzun yıllar deri sektöründe çalıştığını ifade eden Çiğdem Dayıoğlugil, "Tasarımlarımı formlar üzerinden yapıyorum. 2013 yılından beri de İstanbul Design Week'e katılıyorum. Bu sene organizasyon yapısı da değişmiş, bu konudaki bilinçlenme de artmış gördüğüm kadarıyla. Devlet desteğiyle yapılan bir organizasyon haline gelmiş o sebeple bu sene daha fazla insana ve firmalara ulaşacağımızı düşünüyorum. Burada olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber