Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ekim 2017 - 15:28 Yorum: 0

Tasarımın en şık hali Beyoğlu Tomtom’da

Beyoğlu Tomtom Mahallesi'nde Beyoğlu Belediyesi katkılarıyla "Tasarım Tomtom Sokakta" isimli bir etkinlik düzenlenlendi.

Tasarımın en şık hali Beyoğlu Tomtom’da

Beyoğlu Tomtom Mahallesi'nde Beyoğlu Belediyesi katkılarıyla "Tasarım Tomtom Sokakta" isimli bir etkinlik düzenlenlendi. Etkinlikte birbirinden şık tasarım ürünler göz doldurdu.

Beyoğlu'nda, Beyoğlu Belediyesi himayesinde, 100 tasarımcı, 50 sanatçı 5 mekan ile 26 atölye, söyleşi ve canlı performansların gerçekleşeceği, 19-26 Ekim tarihleri arasında "Tasarım Tomtom Sokakta" isimli bir etkinlik düzenleniyor. Etkinlik açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışın ardından Başkan Demircan, sokak üzerindeki atölyeleri de tek tek gezdi. En şık tasarımların sergilendiği etkinliğe ilk gününden itibaren yoğun ilgi gösterildi.

Açılış sonrası bir açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, tasarım açısından Tomtom Mahallesi'nin de önemine atıfta bulunarak, "Fasonculuğa mı devam edeceğiz yoksa kendimize ait markaları mı yaratacağız. Elbette fasonculuğun getirisi sınırlı Türkiye 10 bin dolar gelir seviyesine takılmış ve kendisini daha yukarılara taşımak istiyor. Bunun da yöntemi ürettiği ürünlerde özgü tasarımlar özgün teknolojiler ve dünya ile yarışacak milli yerli üretimleri ön plana çıkarmak. Bu da tasarımdan geçiyor. Tomtom Mahallesi içerisinde gerçekleştirilen bu organizasyonun temelinde yaratıcılık inovasyon var. Türkiye'nin ihtiyacı bu. Türkiye'nin zenginleşme yolunda yapması gereken bu. Beyoğlu inovasyonun yeniliğin hep merkezi oldu. Toplam mimari de sanatta estetikte kültürde hayatın her alanında yeniliğin peşinde olmaya hep gayret ettik. Dolayısı ile iddialı olduğumuz konulardan birisi de tekstil moda. Bu konu da tasarımcılarımız da çok iddialı onlarla gurur duyuyoruz. Her an onların yanındayız" dedi.

Etkinlik koordinatörü Hakan Kodal ise Başkan Demircan'a katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek, "Beyoğlu'nda çok güzel şeyler oluyor. Bizler de buralıyız. Tomtomluyuz, Beyoğluluyuz. Aslında tasarımın merkezi Beyoğlu. Buradan çıkan çok marka var" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber