Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 14:08 Yorum: 0

Taşçı: “Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası açılıyor”

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın 8 ay sonra Atakumlulara hizmet vermeye başlamasının...

Taşçı: “Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası açılıyor”

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın 8 ay sonra Atakumlulara hizmet vermeye başlamasının hedeflendiğini söyledi.

Geçen sene protokolleri imzalanan ve kapsamlı bir etüt çalışmasının ardından kabul gören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası için geri sayım başladı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, binada son incelemeleri birlikte yaptı. 15 Aralık 2016 tarihinde hastane dönüşüm ihalesi gerçekleştirilecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası, 8 ay sonra Atakumlulara hizmet vermeye başlayacak.

"Devletin sağlık hizmetleri, Atakum'a geliyor"

Atakum İlçesine Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası kazandırılacak olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum ilçesinde devlet merkezli bir sağlık hizmet alanı olmayışı ciddi bir eksiklikti. Bu eksiklikten hareketle Atakum Belediyesi olarak harekete geçtik. Belediyemize ait olan ve değeri yanındaki arsa ile birlikte 15 milyon TL civarında olan bir binamızı Sağlık Bakanlığı'na ücretsiz olarak tahsis ettik. Birinci ve ikini katlarında polikliniklerin bulunacağı binada diğer katlarda uzman doktorlar ile ağız ve diş sağlığı üniteleri bulunacak. Ayrıca yedi ve sekizinci katlarda Kanser Tarama Merkezi (KETEM) yer alacak. 112 istasyonunun da bulunacağı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası ile Atakum halkı kendi ilçesinde devletin sağlık hizmetlerinden faydalanacak" dedi.

"Geri sayım başladı"

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın dönüşüm ihalesinin 15 Aralık 2016'da gerçekleşeceğini ve 8 ay sonra hizmet vermeye başlamasının planlandığını kaydeden Başkan Taşçı, "Bu ilçemiz adına önemli bir gelişmedir. Atakum halkına söz vermiştik. Bu sözümüzün yerine gelmesi bizim için son derece önemliydi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan'la birlikte son incelemelerimizi yaptık. 15 Aralık 2016 tarihinde hastane dönüşüm ihalesi gerçekleştirilecek. 8 aylık bir çalışma sonucunda Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın hizmet vermeye başlaması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı ve Samsun Valisi İbrahim Şahin başta olmak üzere emek veren, katkı sunan, bu önemli sağlık hizmetini ilçemizde gerçekleştirilmesi için mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz. Atakum ilçesine hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Genel Sekreter Kılıç'tan tebrik

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç ise Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı böylesi önemli bir sağlık atağına öncülük ettiği için kutlayarak, "Atakum ilçesine böylesi önemli bir sağlık tesisini kazandırmak için tüm projele çalışmalarımızı ve planlarımızı tamamladık. Çalışmalarda son aşamaya geldik. Son eksiklerin tamamlanmasının ardından Atakum ilçesi bu önemli sağlık yatırımı ile buluşacak. Bunun ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı bu sağlık yatırımının ilçeye kazandırılması için gösterdiği öncülükten dolayı kutluyoruz" şeklinde konuştu.

"Atakum bu yatırımı hak ediyor"

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nın teknik olarak içereceği hizmetlerden bahseden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, "Sağlık yatırımımız tamamlandığında 12 ayrı muayene polikliniği, 20 ayrı diş ünitesi aynı anda hizmet vermeye başlayacak. 180 bine yaklaşan nüfusu ve konumu ile bölgenin önemli noktalarından birisi olan Atakum ilçesi, bu dev sağlık yatırımını hak ediyor. Amacımız Atakum ilçesinin layık olduğu sağlık hizmetlerine kavuşmasıdır. Bu anlamda çalışmalarımızı daha da hızlandırarak en kısa sürede Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binası'nı Atakumluların hizmetine açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber