Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 17 Temmuz 2014 - 14:41 Yorum: 0

Tasfiye listelerini kim hazırlıyor?

‘Kamu çalışanlarını fişleyip hükümete aktardığı’ iddiasıyla gündeme gelen Memur-Sen, bu iddiaları yalanladı.

Tasfiye listelerini kim hazırlıyor?

‘Kamu çalışanlarını fişleyip hükümete aktardığı’ iddiasıyla gündeme gelen Memur-Sen, bu iddiaları yalanladı. Memur-Sen Malatya Şubesi söz konusu iddiaları asılsız bulurken; Türk-Eğitim Sen ve Eğitim Sen Şubeleri iddiaları doğruladı. Türk-Eğitim Sen Şube Başkanı Ekrem Şenol, merkez Kız Meslek Lisesi’nde Memur-Sen Başkanı Kerem Yıldırım’ın sendika üyesi öğretmenlerle bir araya geldiğini ve okul idareciliği için kendi aralarında seçim yaptıklarını öne sürdü. Öte yandan tasfiye listelerinin kimin hazırladığı ise gizemini koruyor.

Yaygın medyada gündeme gelen “Memur-Sen’nin hazırladığı listeler üzerinden hükümet tasfiye yapıyor” iddiasını Memur-Sen yalanlarken, Türk-Eğitim Sen ve Eğitim Sen Şubeleri bu durumu olağan buldu. Memur- Sen’e diğer sendikaların tepkisi ise gecikmedi.

YASAL ZEMİN ÖNCEDEN HAZIRLANDI

Eğitimde birçok yeniliği getiren Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklik içeren yasanın zaten böyle bir tasfiye için hazırlandığını söyleyen Türk-Eğitim Sen Şube Başkanı Ekrem Şenol, “Okul idarecileri atamaları ile ilgili kanun gerçekleştikten sonra eğitimde büyük bir yara açıldı. Haklı haksız tüm idarecilerin görevine son veriyorlar” dedi.

“ARTIK EĞİTİM KALİTESİ DİYE BİR ŞEY KALMADI”

Memur-Sen hakkındaki iddiaları doğrular nitelikte bir başka iddia öne süren Şenol, “Basında yer alan bu tasfiye iddialarını ben doğru buluyorum. Bunu tüm Türkiye’de yaptıkları gibi Malatya’da da yapıyorlar. Memur-Sen Şube Başkanı Kerem Yıldırım ve yönetim kurulu merkezdeki Kız Meslek Lisesi’nde kendi sendikasını mensup hocalarla toplantı yapıyorlar. Bu toplantıda müdür, müdür yardımcıları, kimler nereye atanacakları şeklinde vaatler veriyorlar. Bakın artık eğitim kalitesi diye bir şey kalmadı. Yıllardan beri idarecilik yapan arkadaşlarımız farklı yerlere öğretmen olarak kaydırılıyor. Şimdi 15-20 sene idarecilik yapan biri nasıl tekrar öğretmenlik yapsın? Hocaların niteliğinden çok, Eğitim-Bir-Sen’e üye olup olmadıklarına bakıyorlar. Milli Eğitim kaosa döndü” açıklamalarında bulundu.

“MEMUR-SEN’İN HAZIRLADIĞI LİSTELER DUYUM DEĞİL GERÇEKTİR”

Şenol’un açıklamalarını destekler nitelikteki bir diğer açıklaması ise Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya’dan geldi. Kaya, Memur-Sen’in hazırladığı listelerin yıllardan beri yapıldığını dile getirerek, yönetici atamalarındaki adaletsizliğe dikkat çekti. Kaya açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bizim bu konuda tutumumuz açık, biz yönetici atamaları konusunda Mayıs ayı boyunca kampanya yaptık, biz yöneticilerin iş yerlerine seçimle gelmesini istedik. Yönetici atamaları noktasında tüm Türkiye’de tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Zaten yapılan yönetici atamalarında ciddi bir ‘torpil’  ile siyasi atamalar yapılıyordu. Bugün il milli eğitimden tutun müdür yardımcılarına kadar herkes siyasi tutumlarından dolayı oradalar. Bu son 12 yılda baskın bir şekilde yapılıyor.  Memur-Sen’in hazırladığı listeler üzerinde atamaların yapılması kesinlikle bir duyum değildir. Bunların hepsi gerçektir. Bir sendikadan listeler hazırlanıyor ve bu listeler ilçe seçim müdürlüklerinde baskıya dönüşüyor. Türkiye’nin tamamında bu yapılıyor, hatta vaatlerde veriliyor. Eğer bizim aklımızdaki şaibeleri yok etmek istiyorlarsa, sözlü mülakat kısmında sendika temsilcilerine yer versinler. 12 yıldır atamalarda siyasi yapının çok etkin olduğunu biliyoruz. Yıllardır Memur-Sen bu toplantıları zaten yapıyor.”

“ÇİRKEFÇE BİR SALDIRI VAR”

Bu iddialara karşı Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım çok sert açıklamalarda bulundu. Yıldırım, iddialar için zaman zaman çirkin saldırı zaman zaman da kuyruklu yalan ifadelerini kullandı.  Yıldırım, bu iddiaların gerçeği yansıtan hiçbir tarafının olmadığını belirterek, “Maalesef son zamanlarda ‘paralel medya’ dediğimiz cemaatin gazeteleri memursan karalama, itibarsızlaştırma adına gelen her şeyi yapıyorlar. Tabiri caizse çirkefçe bir saldırı var. Ortada belge ve bilgi yok. Memur- Sen’in kendi işinin dışında faaliyetlerde bulunması söz konusu değil” dedi. Memur-Sen’in sorumlu olduğu alanları belirten Yıldırım, “Atama ya da nakil gibi durumlarda Memur-Sen icraatta bulunmaz. Bizim işimiz çalışanların özlük haklarıdır. Ücretleri ve sosyal haklarıyla uğraşmaktır, bunun dışında bir faaliyette bulunamayız. Bunu yazan gazete ‘kuyruklu yalan’ yazmıştır. Herkes kendi mayasına yakışanı yapmıştır. Ne yazık ki cemaatin medyası da 17 Aralıktan sonra her türlü iftirayı ve iddiayı gerçekmiş gibi yazdı. Acı olan burada medyanın bu yalan ve iftiralara alet olmasıdır. Bunu şiddetle ret ediyoruz, kem söz sahibine aittir” açıklamalarını kaydetti.

BELGİZAR ABİRİ

ETİKETLER: mem , meb , sendika , liste , fişleme
Haber Kaynağı: Busabah
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber