Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Aralık 2014 - 11:13 Yorum: 0

"Taşıma suyla değirmeni döndürmeye çalışıyorlar"

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kurdukları çadırlarda barınan Suriyeli Kürt kadınlar, yaklaşık bir kilometre mesafedeki kuyudan kovayla taşıdıkları suyla evlerinin ihtiyacını gidermeye çalışıyor

'Taşıma suyla değirmeni döndürmeye çalışıyorlar'

ŞANLIURFA (AA) - HALİL FİDAN - Halep kentine bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalardan kaçıp sığındıkları Suruç ilçesinde kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeli Kürt kadınlar, zor koşullarda günlük işlerini yapmaya çalışıyor.

Mürşitpınar Mahallesi'ndeki boş arazide kurdukları derme çatma çadırlarda barınan kimi sığınmacılar, hayırseverlerin desteği ve kendi çabalarıyla yaşam mücadelesini sürdürüyor.

Evin yükünü sırtlayan kadınlar ise hem çocuklarına hem de eşlerine bakıyor. Savaşın en büyük mağdurlarından kadınlar, yaklaşık bir kilometre mesafedeki kuyudan kovalarla evlerine su taşıyorlar. Bulaşık ve çamaşırları taşıdıkları suyla yıkayarak, ailelerinin banyo ihtiyacını gideren kadınlar, yemek ve içme suyunu da kuyudan karşılıyor.

Soğuk hava şartları nedeniyle çadırda üşüyen çocuklarını ısıtabilmek için çevredeki diken ve çöpleri toplayan kadınlar, yaktıkları ateşle hem yemeklerini pişiriyor hem de banyo için su ısıtıyor.

Adeta "taşıma suyla değirmeni döndürmeye çalışan" Suriyeli kadınlar, zorlu koşullara rağmen, çocuklarının sevgisiyle ayakta kalarak, yaşananların geçici olduğuna inanıyor.

- "Çocuklara banyo yaptıramıyoruz"

Çadırda barınan Şevin Mukri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 aydır gurbette yaşadıklarını ve evlerine dönecekleri günü özlemle beklediklerini söyledi. 

Her konuda sıkıntı yaşadıklarını ancak en büyük sorunlarının ısınma olduğunu belirten Mukri, "Havalar özellikle geceleri çok soğuk geçiyor ve çocuklarımız üşüyor. Soğuk olduğundan çocuklara banyo da yaptıramıyoruz. Ayrıca suyumuzu uzak mesafeden kovalarla taşıyoruz. Allah'a, bu kabusun bitmesi için dua ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber