Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 12:38 Yorum: 0

Taşkesenligil’den amatör kulüplere tam destek

TFF, Coca Cola Akademi Gelişim Ligleri Departmanı'nın Erzurum'daki amatör spor kulüplerinin liglere alınmamasının doğru bir karar olmadığını savunan...

Taşkesenligil’den amatör kulüplere tam destek

TFF, Coca Cola Akademi Gelişim Ligleri Departmanı'nın Erzurum'daki amatör spor kulüplerinin liglere alınmamasının doğru bir karar olmadığını savunan Taşkesenligil, "Biz sahaları gençliğimizin spor yapması için yapıyoruz. Milyonluk tesislerimizi süs için yapmıyoruz" dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, günlerdir şehirde spor kamuoyunu meşgul eden, amatör takımların Coca Cola Akademi Gelişim Liglerine dahil edilmemesi olayına sessiz kalmadı. İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, TÜFAD Erzurum Şubesi ve amatör futbol ailesinin haklı serzenişine destek vererek, Erzurum'da faaliyet gösteren ve akademi gelişim liglerinde yer almak için başvuran kulüplerin, mutlaka bu liglere dahil edilmesi gerektiğini savundu. Taşkesenligil, "Biz Erzurum'da spora ve gençliğe hizmet veren bir kurum olarak, devletimizin ve hükümetimizin destekleri ile ilimize spor sahaları ve tesisleri kazandırıyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız tesisleri, gençliğimiz spor yapsınlar diye inşa ediyoruz. Süs için biz şehrimize tesis kazandırmıyoruz. Spor sahaları ve spor tesisleri spor yapmak ve faaliyet düzenlemek için inşa edilir. Bizde Erzurum ve bölge gençliğinin kötü ve zararlı alışkanlıklardan, terörden uzaklaştırmak için sahalar yaparak çocuklara spor yaptırıyoruz" şeklinde konuştu.

"Tesis zengini Erzurum mutlaka yarışının içinde olmalı"

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bugün 100'ü aşkın spor tesisi ile Erzurum ve bölgeye hatta Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve yabancı ülkelerden gelen takımlara, sporculara kamp hizmeti veren bir şehir olduğuna işaret ederek, "Bu tesis zenginliğimizde gençlerimiz futboldan mahrum edilmemeli. Erzurum alt yaş gruplarındaki futbol yarışının mutlaka içinde olmalı. Bu akademi gelişim liglerinde hem sporcularımız hem de antrenörlerimiz kendilerini geliştirme ve kanıtlama şansı bulacaklardır. Coca Cola Akademi Liglerine sadece profesyonel takımımızın değil, amatör kulüplerimizin de mutlaka dahil edilmesinden yanayız." dedi.

SPOR GENÇLİĞİN AYNASIDIR

Spor yapan ve gençlik faaliyetlerine katılan gençliğin terör ve uyuşturucu gibi belalardan uzak kaldığına işaret eden Taşkesenligil, "Spor ve gençlik faaliyetleri gençlerimizin aynasıdır. Gençlik Merkezlerimizin faaliyetlerine katılan gençler pırıl pırıl bir geleceğe ışık tutar, aynen spor yapan gençlerimiz gibi. Onun için gençliğin spor yapma isteği bence engellenmek yerine desteklenmelidir. Biz Erzurum'da yüksek irtifa kamp sahalarımızı sadece yaz döneminde bir iki ay değerlendirilsin, diye yapmadık. Bu sahalarımızın 12 ay rantabl çalışması için mutlaka buralarda antrenmanlar ve müsabakalar yapılmalı." ifadelerini kullandı.

TÜFAD'DAN TEŞEKKÜR

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in Coca Cola Akadami Gelişim Liglerinde amatör takımların olması gerektiği yönündeki destek veren açıklamalarına TÜFAD Şube Başkanı Abdusselam Gökçan'dan teşekkür geldi. Gökçan, "İl Müdürümüze, konuya gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, TFF Coca Cola Akademi Gelişim Ligleri departmanı verdiği yanlış karardan bir an önce döner." şeklinde konuştu.

Taşkesenligil’den amatör kulüplere tam destek

Taşkesenligil’den amatör kulüplere tam destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber