Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Aralık 2017 - 11:08 Yorum: 0

Taşkın riski taşıyan dereler ıslah ediliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Atakum ilçesinde taşkın riski taşıyan Afanlı (Alanlı)...

Taşkın riski taşıyan dereler ıslah ediliyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Atakum ilçesinde taşkın riski taşıyan Afanlı (Alanlı) Deresi'nin ıslahı inşaatı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Atakum ilçesi Afanlı (Alanlı) Deresi ıslahı yapım işi inşaatı projesinin 1. etabında yapılması planlanan İsmet İnönü Caddesi'nden başlayan 800 metrelik kısmının 6 milyon 600 bin liraya mal olacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, "Geçtiğimiz yıllarda yaşanan aşırı yağışlar sonucu derelerin taşması ve çevrede kötü koku ve parazit canlıların oluşmasına sebep olan Atakum ilçesindeki Afanlı (Alanlı) Deresi, gün geçtikçe yerleşim yerinin daha çok içinde kalmakta ve sosyal yaşamı etkilemektedir. 2017 yılı bütçe ve program kapsamında taşkın riski taşıyan Afanlı Deresi'nin ıslah edilmesine karar verildi. Peyzaj ve olumsuz koşullar yaratan bu derenin ıslahına 7 Eylül 2017 tarihinde başlandı. Bu projenin 12 Ekim 2018 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor" dedi.

2017 yılında taşkın riski taşıyan Canik ilçesindeki Yılanlı Deresi'nin ıslah edildiğine dikkat çeken Kamil Demircioğlu, "Ayrıca Atakum ilçesinde Kuruzeytin (Çobanlı) Deresi, Değirmen Deresi ve Sazak Deresi de taşkın riskine karşı ıslah edildi. Havza ilçesinde ise, Hamza Deresi ile 9 ve 11 nolu derelerin ıslahı tamamlandı. 2018 yılın da taşkın riski taşıyan derelerin ıslahına devam edilecek" diye konuştu.

İsmet İnönü Caddesi'nden başlayan derenin Abdullah Gül (Cağaloğlu) Bulvarı'na kadarki kısımda 6,50 x 4,00 metre kesitlerinde imal edilmekte olduğunu kaydeden Demircioğlu, şunları söyledi: "Bahsi geçen 210 metrelik kısmın imalatı tamamlanmıştır. Abdullah Gül (Cağaloğlu) Bulvarı'ndan yukarı tarafta kalan kısımda inşaat imalatlarına başlanmış olup, 80 metrelik kısım tamamlanmıştır. Bu kısımda ise kesitimiz 12,50 x 3,50 metre olarak imal edilmektedir. Afanlı Deresi'nin ıslah çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir."

Öte yandan SASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığından Şube Müdürü Adem Özkan ile proje kontrolörü İnşaat Mühendisi Atilla Akın, Afanlı Deresi'nde incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Taşkın riski taşıyan dereler ıslah ediliyor

Taşkın riski taşıyan dereler ıslah ediliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber