Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 19 Eylül 2022 - 11:43 Yorum: 0

Taşkın yönetimi çalıştayı tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin teşrifleri ile 16-18 Eylül tarihlerinde düzenlenen "Taşkın Yönetimi Çalıştayı"...

Taşkın yönetimi çalıştayı tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin teşrifleri ile 16-18 Eylül tarihlerinde düzenlenen "Taşkın Yönetimi Çalıştayı" tamamlandı.

BM verilerine göre son 20 yılda su kaynaklı zararların, afetlerin ve maddi, manevi kayıpların arttığı görülüyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin teşrifleri ile 16-18 Eylül tarihlerinde düzenlenen "Taşkın Yönetimi Çalıştayı" tamamlandı.

Çalıştayın son gününde Taşkın Mevzuatı, Taşkın Yönetimi Çalışma Grubunun, Şehirleşme ve arazi kullanımı grubunun, afet yönetimi çalışma grubunun iklim değişikliğinin taşkınlar üzerindeki etkisi çalışma gurubunun çıktılarının masaya yatırıldı.

Çalıştayın kapanışında bir konuşma yapan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca," 3 gündür taşkın yönetimi konusunda ilk çalıştayı yaptık. Çok emek verildi, güzel fikirler ortaya çıktı. Kurumlar Arası farklılıklar, görüş farklılıkları ortaya kondu. Ortaya çıkan Bu görüşlerin acilen uygulamaya konması gerekiyor. Taşkın kanununu acilen ortaya koymalı, kurumsal revizyonu ortaya koymalıyız. Afete karşı direnci ortaya koymalıyız. Taşkına sebep olan olayın aslında rahmet olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Çalıştaya katılan, katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber