Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Şubat 2020 - 17:38 Yorum: 0

Taşönü katı atık tesisi yıl sonunda faaliyete başlayacak

Trabzon'un Araklı ilçesindeki yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye'de bir ilk olacak Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi yıl sonunda...

Taşönü katı atık tesisi yıl sonunda faaliyete başlayacak

Trabzon'un Araklı ilçesindeki yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye'de bir ilk olacak Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi yıl sonunda faaliyete başlayacak.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon ve Rize İlleri Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (TRABRİKAB) Encümen üyeleri ile birlikte Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi'nde yapımı devam eden Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, Türkiye'de bir ilk olan tesis hakkında ilgili firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı. Firma yetkilileri, tesis ile birlikte katı atıkların ayrıştırılıp ekonomiye kazandırılacağını, direkt ekonomiye kazandırılamayan atıkların ise gazlaştırılarak enerjiye dönüştürüleceğini ifade etti. Yetkililer ayrıca, tesisin kurulum aşamasının ardından Ağustos ayında deneme çalışmalarına başlanacağını, yıl sonunda ise faaliyete geçilmesinin planlandığını belirtti.

Taşönü katı atık tesisi yıl sonunda faaliyete başlayacak

Taşönü katı atık tesisi yıl sonunda faaliyete başlayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber