Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 03 Mayıs 2012 - 14:33 Yorum: 0

Taşören işçiler için kanun teklifi verildi

Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi ile, taşeron firmalarda çalışan işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesi istendi.

Taşören işçiler için kanun teklifi verildi

MALATYA (İHA) - CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi ile, taşeron firmalarda çalışan işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesi istendi. Kanun teklifinde, özel sektörde geçirilen sürelerin kamudaki kadro ve derece intibaklarında dikkate alınması talep edildi.
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın sekreteryası tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamlada, "Tanrıkulu, Oran ve Ağbaba imzasıyla verilen 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Taşeron Firmalar Aracılığıyla İstihdam Edilen İşçilerle Geçici Personelin Memur ya da Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilmesi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, kamu kurum ve kuruluşları ile bunların doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin en az yüzde ellisine sahip oldukları ortaklıklarda, hizmet alımı amacıyla yapılan sözleşmeler gereğince yüklenici aracılığıyla çalıştırılanların, Devlet Memurları Kanunu'nun 4-D maddesine göre 'sürekli işçi kadrolarına geçirilmesi' isteniyor. Teklife göre, taşeron işçiler için ihtiyaç duyulacak sürekli işçi kadroları, bu kanunun yayım tarihinden itibaren altı ay içinde Maliye Bakanlığı'nca vize edilecek" denildi.
Açıklama da ayrıca, "Kanun teklifinde, halen kamuda 4-C statüsünde çalışanların da üç ay içinde başvurmaları durumunda isteklerine bakılarak, istihdam edildikleri kamu kurum ve kuruluşlarının memur ya da işçi kadrolarına geçirilmesi de düzenleniyor. Teklifte, bu şekilde memur veya sürekli işçi kadrolarına geçirilen geçici personelin, kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırıldıkları sürenin kıdemlerinden sayılması, taşeron firmalarca kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan işçilerin kadroya alınmasını yasaklayan düzenlemelerin yürürlükten kaldırılması öngörülüyor" ifadeleri kullanıldı.
 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber