Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 17 Aralık 2017 - 14:43 Yorum: 0

Taşova’da sağlık konferansı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen sağlık konferanslarının bir yenisi Amasya'nın Taşova ilçesinde...

Taşova’da sağlık konferansı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen sağlık konferanslarının bir yenisi Amasya'nın Taşova ilçesinde gerçekleştirildi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, "Omuz, Diz ve Ayak Bileği Ağrıları" adı altında ağrıların nedenleri ve tedavi şekilleri anlatıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Alanında uzman değişik bölüm doktorlarımız ile sadece Samsun ve ilçeleri değil, komşu il ve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarımızın bir yenisini daha siz değerli Öğürlü halkımızın katılımıyla yapıyoruz. Gösterdiğiniz ilgi ve alaka için sizlere teşekkür ediyorum. Her gün kendini yenileyen, geliştiren sağlık uygulamaları ile akademik kadrosunu güçlendiren hastanemizde görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı tarafından sizlere omuz, diz ve ayak bileği ağrıları ile ilgili kendileri bilgiler aktaracak, sizlerin de sormak istediği sorular varsa onları cevaplamak üzere burada bulunuyoruz" dedi.

Omuz, diz ve ayak bileği ağrılarının belirtilerini, nedenlerini ve tedavi şekillerini anlatan Doç. Dr. Avcı, "Bu tip ağrılar ne kadar yaşlılıkla ilgisi var desek de yaşlılıkta görülür diye kesin bir genelleme yapamayız. Günlük fiziki aktivitelerden, yapılan spor egzersizlerinden, hatta psikolojik nedenlerden dolayı eklem ağrılarına rastlanır. Pek çok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilen eklem ağrıları böylelikle oldukça yaygın rastlanan şikayetler arasında yerini almış olur. Ağrılarımız vücudun hareketlerini kısıtlayacağından günlük hayatta normal işlerimizden ya da sevdiğimiz bir aktiviteden bizi alıkoyarak sıkıntı oluşturur. Gerekli tedavinin yapılabilmesi için ilk şart, eklem ağrısının neden kaynaklandığının teşhis edilmesidir. Aşağıda eklem ağrısının yaygın nedenlerinden bazılarını bulabilirsiniz. Omuz, diz ve ayak bileği ağrılarınızla ilgili tüm merak ettiklerinize cevap vermek için buradayız. Fakat unutmamak gerekir hastalıkların tanı ve tedavisi için mutlaka bir uzman doktor tarafından muayene edilmeniz gerekmektedir" diye konuştu.

Soru-cevap şeklinde devam eden konferansta Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Cem Coşkun Avcı, seminere gelen Taşova halkının sorunlarına çözüm üretti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber