Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 27 Temmuz 2016 - 12:53 Yorum: 0

Tatilin faturası ’fazla kilo’ olmasın

Medical Park Tarsus Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Özge Akar Özyaman tatilde daha fazla yemek yeme eğiliminin arttığını vurguladı.

Tatilin faturası ’fazla kilo’ olmasın

Medical Park Tarsus Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Özge Akar Özyaman tatilde daha fazla yemek yeme eğiliminin arttığını vurguladı. Özyaman, "İnsanlar tatil öncesi diyet yapıp zayıflıyor. Tatilde ise "Aylardır az yemek yiyorum. Artık kendimi ödüllendireceğim" düşüncesiyle fazla yemek yiyor ve verdiği kiloları geri alıyor" dedi.

Özellikle "her şey dahil" sistemiyle hizmet veren otellerde tatil yapanların kilo alma tehlikesinin yüksek olduğunu kaydeden Özge Akar Özyaman, "Bu otellerde yemekler açık büfe olarak veriliyor. Ayrıca sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar hamburger saati, sıkma saati, dondurma saati, pasta saati gibi ikramlarda bulunuluyor. Üstelik bunlar, çok gösterişli bir şekilde sunuluyor. Bu da insanları yemek yemeye teşvik ediyor. Otel müşterileri "Verdiğim para boşa gitmesin" düşüncesiyle hareket ettiğinde, yenilen yemek miktarı daha da artıyor" diye konuştu.

"Boş zamanlar yemekle geçiyor"

Tatili evinde geçirenlerin de yemek yeme eğiliminin arttığını kaydeden Diyetisyen Özge Akar Özyaman, "Evinde kalanlar da sahillere gidenler gibi gün boyu çerez, dondurma, kavun, karpuz, üzüm, mısır, yöremizde bici bici ve karsambaç yiyerek ya da her zamankinden daha çok meşrubat içiyor. Bunların birçoğunun kalorisi az gibi görünüyor ama tüketim miktarı fazla olduğu için kilo almaya neden oluyor" dedi. Özyaman tatil döneminde kalori artarken harcanan kalorinin de artması ve yemeklerde ölçüye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber