Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Temmuz 2014 - 17:53 Yorum: 0

Tatlıcılarda bayram telaşı başladı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Ramazan ayını yoğun geçiren tatlıcılar bayram siparişlerini yetiştirmek için fazla mesai yapıyor.Atatürk Caddesi'nde burma kadayıf satan Muzaffer Altunbay,...

Tatlıcılarda bayram telaşı başladı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da Ramazan ayını yoğun geçiren tatlıcılar bayram siparişlerini yetiştirmek için fazla mesai yapıyor.

Atatürk Caddesi'nde burma kadayıf satan Muzaffer Altunbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada 24 yıllık kadayıf ustası olduğunu söyledi. Tatlıcıların en hareketli olduğu dönemin ramazan ayı ve bayramlar olduğunu vurgulayan Altunbay, tatlı bir talaşa girdiklerini ifada etti.

Günler öncesinden vatandaşlardan çeşitli siparişler aldıklarını ve bunları yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarını anlatan Altunbay, şunları kaydetti:

"Oruçtan çıkan vatandaşlar tatlıya sarılıyor adeta. Tabi bu durum bizim için bir fırsattır. Yoğun bir sipariş aldık bayram öncesi. Bunları yetiştirme için fazladan eleman çalıştırmaya başladık. Durumun böyle olacağını tahmin ettiğimiz için tatlı için gerekli ne varsa hepsinden stoklamıştık zaten. Onun için malzeme yönünde bir sıkıntımız olmadı. Ama tüm bu yoğunlukta çalışırken kesinlikle hijyen kurallarından taviz vermiyoruz. Çünkü tatlı çok hassastır, hemen mikrop alır."

Aytunbay, kaçak üretilen baklavaları satan iş yerlerin kapatılmasını istediğini sözlerine ekledi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber