Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Eylül 2016 - 08:53 Yorum: 0

Tatvan’a kongre merkezi

Bitlis'in Tatvan Belediyesi tarafından yapılacak olan çok amaçlı kongre merkezinin inşası için çalışmalara başlandı.

Tatvan’a kongre merkezi

Bitlis'in Tatvan Belediyesi tarafından yapılacak olan çok amaçlı kongre merkezinin inşası için çalışmalara başlandı.

Fuar alanında yapılacak olan kongre merkezi hakkında gazetecileri bilgilendiren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kongre merkezinin 2 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edileceğini söyledi. Çalışmaların sona ermesiyle ilçenin çok amaçlı bir kongre merkezine kavuşacağını kaydeden Başkan Aksoy, "Tatvan Fuarı her yıl düzenli olarak 30 Haziran ile 20 Temmuz arasında 20 gün boyunca kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapıyor. Yılda ortalama 500-600 bin civarında yerli, 40-50 bin civarında da yabancı turist bölgemizi ziyaret ediyor. Tatvan konumu gereği ve doğal güzelliğiyle bölgede cazibe merkezi durumunda olduğu için çevre il ve ilçelerden insanlar günübirlik ziyaretler gerçekleştiriyor. Biz de belediye olarak insanların rahat etmesi için çalışmalarımızı her alanda aralıksız sürdürüyoruz. Bununla beraber hazırladığımız faydalı projelerle ilçemizi daha da güzel bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Projelerimiz arasında Tatvan Kongre Merkezi yer alıyor. Kongre merkezi fuar alanında 2 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek. Yapılacak olan kongre merkezi, kültür ve sanat festivali döneminde fuar hizmetlerinde kullanılacak, diğer zamanlarda ise nişan, düğün, konferans, sergi salonu ve benzeri etkinlikler için hizmet verecek olan çok amaçlı bir yer olacak" diye konuştu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aksoy, zemin çalışmalarının tamamlandığını ve kısa sürede inşasına başlanacağını söyleyerek "Tatvan'a ve Tatvanlı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Tatvan’a kongre merkezi

Tatvan’a kongre merkezi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber