Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 20 Mayıs 2022 - 22:33 Yorum: 0

Tatvan’da “Giyilmeyen Kıyafetler Kumbaraya” projesi

Bitlis'in Tatvan Belediyesi, ilçe geneline yerleştirdiği giysi kumbaralarından topladığı kıyafetleri geri dönüşüme kazandırarak israfın önüne geçmeyi...

Tatvan’da “Giyilmeyen Kıyafetler Kumbaraya” projesi

Bitlis'in Tatvan Belediyesi, ilçe geneline yerleştirdiği giysi kumbaralarından topladığı kıyafetleri geri dönüşüme kazandırarak israfın önüne geçmeyi hedefliyor.

Tatvan Belediyesi ikinci el kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdi. İlçede belirlenen noktalara yerleştirilmeye başlanan 75 adet giysi kumbaralarından toplanan kıyafetler, geri dönüşüme kazandırılacak. Vatandaşlar, kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil artıklarını kumbaralara bırakabilecek.

"İkinci el kıyafetler çöpe değil kumbaraya"

İlk etapta ilçe genelinde belirlenen 75 noktaya bırakılmaya başlanan kumbaralar hakkında açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, "Şehrimizin merkezi noktaları ve tüm mahallelerimize yerleştirmeye başladığımız giysi ve tekstil kumbaraları ile kullanılmış giyim eşyalarında israfı önleyerek geri dönüşüme kazandıracağız. Bu doğrultuda duyarlı vatandaşlarımızdan evlerinde kullanılmış giyim ve tekstil eşyalarını çöp yerine geri dönüşüm kumbaralarına bırakmalarını istiyoruz. İlçe merkezinde tüm mahallelerde merkezi noktalara ve çarşı merkeze bıraktığımız kumbaralara vatandaşlarımızın sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber