Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

Tatvanlı kadınlar ürünleri pazarda satacak

BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesindeki kadın ve genç kızlar, yaptıkları ürünleri satmak için çarşamba günleri pazar kurulacak.Tatvan Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle ilçedeki kadınlar...

Tatvanlı kadınlar ürünleri pazarda satacak

BİTLİS (AA) - Tatvan ilçesindeki kadın ve genç kızlar, yaptıkları ürünleri satmak için çarşamba günleri pazar kurulacak.

Tatvan Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle ilçedeki kadınlar ve genç kızlar artık evlerinde hazırladıkları el işi ürünlerini, pazarda sergileyerek satışa sunacak.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde hayata geçirilen El işi Kursu'na katılan kadınlarca düzenlenen "Çarşamba Pazarı" sergisinin açılış törenine, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ile eşi Çiğdem Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un eşi Melek Aksoy, kurum amirleri, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı.

Melek Aksoy, pazarın her 15 günde bir kurulacağını belirterek, kadınların evlerinde hazırladıkları el işi ürünleri pazarda satışa sunabileceklerini söyledi.

İlk sergiyi Kültür Merkezi'nde açtıklarını aktaran Aksoy, "Bundan sonra ki sergimizi halka açık alanda düzenleyip pazar oluşturacağız. Bunun için en uygun olan yer belediyenin arka tarafıdır. Şu an 18 kadın arkadaşla çalışmalara başladık ve kısa sürede bu sayıyı artırmayı düşünüyoruz. Amacımız, kadınların evlerinde boş vakitlerini değerlendirip, ailelerine maddi ve manevi anlamda da destek olabilmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda kadınların öz güvenlerini artırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kursiyerler ise bu imkanın sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber