Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 15 Ekim 2016 - 17:38 Yorum: 0

Tavla severler Edirne’de buluştu

Dünya Tavla Federasyonu (WBF) Türkiye 2016 faaliyet takviminde yer alan Ulusal Tur Şampiyonaları'nın Edirne ayağı başladı.

Tavla severler Edirne’de buluştu

Dünya Tavla Federasyonu (WBF) Türkiye 2016 faaliyet takviminde yer alan Ulusal Tur Şampiyonaları'nın Edirne ayağı başladı. Tavla severler kentte bir araya gelerek ilk zarları attı.

Edirne'de, özel bir otelde gerçekleştirilen WBF-Türkiye Ulusal Tur Şampiyonası etaplarının 6'ıncısı olan Edirne Bölge Tavla Şampiyonası başladı. Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan tavla şampiyonası, Bulgaristan ve Yunanistan başta olmak üzere ABD'den gelen tavla severleri de konuk etti.

Edirne Bölge Tavla Şampiyonası'nda, tavla severler 2 gün boyunca "ana aktivite', "geleneksel', "elit kupa', "havuz" ve "danışman çiftler" gibi çeşitli branşlarda zar atarak, birbirleriyle kıyasa mücadele edecek.

"8 etaptan turun Edirne ayağı başladı"

Dünya Tavla Federasyonu'nun Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu, Edirne Bölge Şampiyonası'nın direktörlüğünü yürütmekte olduğunu belirterek, "2016 yılında 8 etaptan oluşan bir turumuz var. Edirne bizim altıncı etabımız ve beş şehri dolaştıktan sonra tavla severler bu sefer de Edirne'de buluştular. Toplam 51 oyuncumuz şu anda içeride sadece Türkiye'den değil Bulgaristan, Yunanistan ve Amerika Birleşik Devletleri'nden misafirlerimiz var. Oldukça keyifli bir şekilde maçlarımız devam etmekte. Bu şampiyonamız toplam 9 farklı aktiviteden oluşuyor. Genel olarak toplam 70 oyuncuyu ağırlayacağız. 2 günlük bir operasyon bu" dedi.

"Faaliyetlerimiz 18 yaşını aşmış tüm tavla severlerimize açık"

Fındıkoğlu, kendisinin de bir tavla sever olduğunu ve turnuvalar sonucunda kupaların sahiplerini bulacağını dile getirerek, "Birçok ödülümüz var. Herkes turnuvamıza katılabilir. Faaliyetlerimiz 18 yaşını aşmış tüm tavla severlerimize açık. Çeşitli ödüllerimiz var, bunlar içerisinde tavla takımları, seyahatler ve yurt dışındaki tavla turnuvalarına iştirakler var. Tabi ki şampiyonluk ve derece kupalarımız var. Tavla sever için Türkiye'de o kupaların manevi değeri paha biçilmezdir" ifadelerini kullandı.

Tavla severler Edirne’de buluştu

Tavla severler Edirne’de buluştu

Tavla severler Edirne’de buluştu

Tavla severler Edirne’de buluştu

Tavla severler Edirne’de buluştu

Tavla severler Edirne’de buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber