Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 18 Kasım 2015 - 11:18 Yorum: 0

Tavuk kanser saçıyor

Sofralardan eksilmeyen tavuk kanserli çıktı. Dr. Ümit Aktaş, test edilen tavukların yüzde 50'sinin karaciğerinde en tehlikeli kanserojen madde 'arsenik'in bulunduğunu söyledi.

Tavuk kanser saçıyor

Sofralardan eksilmeyen tavuk kanserli çıktı. Dr. Ümit Aktaş, test edilen tavukların yüzde 50'sinin karaciğerinde en tehlikeli kanserojen madde 'arsenik'in bulunduğunu söyledi.

Tavuk kanser saçıyor

Türk ve dünya mutfağında önemli yeri olan tavuğun tadı kaçtı! Bahçeşehir Üniversitesi Fitoterapi Eğitim Koordinatörü Dr. Ümit Aktaş tavuk hakkında herkesin dikkatli davranmasını gerektiren detayları paylaştı. Marketlerde satılan tavuk eti analizlerinin genellikle bir sır gibi saklandığını söyleyen Dr. Aktaş, "Ancak, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi sonunda bir açıklama yaptı. Test edilen tavukların yüzde 50'sinin karaciğerinde inorganik arsenik bulunmaktadır ve bu madde kanserojen kimyasallar arasındaki en zehirli olanıdır" dedi. Arsenik içeren ürünleri çok miktarda tüketenlerde kanser gelişimine neden olan hücre değişikliklerinin görüldüğünü vurgulayan Dr. Aktaş, arseniğe maruz kalmanın yaratacağı sonuçları, "Cilt kanserlerine ve son raporlara göre akciğer, böbrek, mesane ve karaciğer gibi iç organlarda da görülebilen kanser çeşitlerine yol açabilmektedir. Arseniğin tıpkı civa ve kurşun gibi, ceninde ve çocuklarda son derece zehirli etkileri bulunmaktadır" şeklinde özetledi. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş tavuk üreticilerinin daha çok para kazanmak için arseniğin tavuk yemlerine kasten karıştırıldığını söyleyerek, "Bu ilacın karıştırıldığı yemlerle beslenen tavukların karaciğerinde yüksek seviyelerde inorganik arsenik tespit edildi" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber