Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 16 Mayıs 2017 - 16:25 Yorum: 0

Tayyip Erdoğan Meydanına bin 453 gül fidanı dikilecek

Isparta'nın Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Gül Festivali bir ayda inşa edilen Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'nda...

Tayyip Erdoğan Meydanına bin 453 gül fidanı dikilecek

Isparta'nın Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Gül Festivali bir ayda inşa edilen Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Meydanın çevresine, İstanbul'un fethini simgeleyen bin 453 gülfidanı dikilecek.

Dünya gül üretiminin yüzde 65'ini karşılayan Isparta'da gül üretim merkezlerinden biri olan Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesi, Gül Festivali'ne hazırlanıyor. Isparta'da daha önce yapılan ancak bir süredir gerçekleştirilmeyen festivale sahip çıkan Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, gül turizmine ev sahipliği yapan beldenin bunu festivalle taçlandıracağını söyledi.

Gülkenti Güneykent'in bu yıl 3. Gül Hasat Festivali'ni düzenlediğini kaydeden Gözgün, "Asıl bizim festival alanı oluşturmaktaki gayemiz, bizim gül turizmine ev sahipliği yapmamız. Sadece gülün tarımsal ekonomisine dayalı bir faaliyet değil, turizm faaliyetleri de bu işin taçlandırma noktasına geldi. Bu noktaya baktığımızda Güneykent'te turist otobüslerimiz, gezi römorklarımız gezmeye başladı. Gülhanelerde birçok tur grupları gezmeye başladı. Böyle bir faaliyet varsa bunu illa festivale dönüştürmek lazım. Bizim en büyük rakibimiz Bulgaristan Kazanlık kenti. Orada yapılan festivalde uzun soluklu planlanmış. Isparta'da festival yapılıyordu ama 4-5 yıldır yapılmıyordu. Biz de bunu biz yapmalıyız dedik ve şimdi 3'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. Hazinenin tahsisi ettiği 10 bin metrekarelik alanda tüm peyzaj düzenlemelerini yaptık" dedi.

Meydana Cumhurbaşkanının adını verdiler

Isparta'daki meydanın iki katı büyüklüğünde meydan inşaatını gerçekleştirdiklerini anlatan Gözgün, "Festivalimizi burada yapacağız. Festival sonrası da yine çok fonksiyonlu olması adına burada çocuk oyun gruplarımız, piknik alanımız, güreş müsabakası yapılacak yeşil bir alan oluşturduk. Buranın adı Recep Tayyip Erdoğan Meydanı. Üç dönemdir Belediye Başkanlığı hizmetlerimizde sorunsuz ve bol yatırım yapabildiysek bunun en büyük sebebi ustamız, büyüğümüz reisimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun adını buraya Osmanlı'nın dirilişindeki Kayı Boyu'nun simgelerini kullanarak Recep Tayyip Erdoğan Meydanı olarak verdik" ifadelerini kaydetti.

Bin 453 gül fidanı dikilecek

Meydanın ayrıca kır düğün salonu, yemekli toplantı, mevlid yemekleri için kullanılacağını ileten Gözgün, "Güneykent'in aktivitelerinin yükünü kaldıracak bir meydan olacak. Buraya İstanbul'un Fethini anımsatması adına bin 453 adet gül fidanı dikiyoruz. Güllerle bezeli gülistan olacak. Güneykent artık marka bir şehir. Her yıl yeni gelen bir çok turistimizle ki bu dönemde çok yoğun yerli tur gruplarını ağırlıyoruz. Geçmiş dönemlerde Uzak Doğulu turistlerin olduğu tur gruplarımız geliyorlar. Sezonun açılmasıyla her geçen gün artan kafilelerimiz var. Güneykent'te herkesin gayretiyle güle bir değer katıldı. Herkes bu çorbada benim de turizm olsun misali organizeler yapıyor. Valimiz valileri getiriyor. 22 bayan milletvekili geliyor. Ankara bürokrasinin en güçlü isimlerini Güneykent'e gül toplamaya getiriyoruz. Bazı toplantıların gülhanede, burada yapılmasının adı konuyor. Vali beyin sürpriz konuğu var. Dr. Ahmet Maranki hocamız festivale geliyor. Ahmet Maranki hocamız burada gülü gülsuyunu anlatacak" diye konuştu.

Festival aktiviteleri

Festival günü güller toplanacağını aktaran Gözgün, "Eller gül kokacak. Toplanan gül yaprakları Gülhanelere getirilecek. Toplanan gül yaprakları kazanda kaynatılacak. Gül kahvaltısı yapılacak. Gül reçeli yenecek, gül şerbeti içilecek. Daha sonra gül müzesi gezilecek. Bayanlarımızın el sanatlarını icra ettikleri gül evimiz gezilecek. Orada halı dokunulacak. Öğlen Türkiye'nin dört bir tarafından gelen turlarla bir kortej yürüyüşü olacak. Burada, Isparta'ya gülü ilk getiren Gülcü İsmail Efendi canlandırılacak. Verimli bir hasat geçmesi için dua edilecek. Temsili gülfidanı dikilecek. Enduro Motoshow olacak. Değerli sanatçılarımız olacak. Gül gibi bir gün geçecek. Bunun için tüm personelle yoğun bir çaba sarf ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber