Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Eylül 2016 - 17:28 Yorum: 0

Taziye evinin ilk duası 15 Temmuz şehitlerine

Şehzadeler Belediyesi ve hayırsever iş adamlarının katkısı ile Akpınar Mahallesinde yapılan Taziye ve Kültür Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Taziye evinin ilk duası 15 Temmuz şehitlerine

Şehzadeler Belediyesi ve hayırsever iş adamlarının katkısı ile Akpınar Mahallesinde yapılan Taziye ve Kültür Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışı yapılan Taziye ve Kültür Evi'nde ilk dua 15 Temmuz Şehitleri için okundu.

Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri (MAGİD) üyelerinin katkıları ile yapılan Akpınar Mahallesi Taziye ve Kültür Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Taziye ve Kültür Evi'nin açılış törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mustafa Cesur, MAGİD Başkanı Aslan Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları, hayırsever iş adamları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akpınar Mahallesine yapılan Taziye ve Kültür Evi nedeni ile Şehzadeler Belediyesine teşekkür eden Akpınar Mahalle Muhtarı Bişar Saknuk, "Böylesine güzel bir açılışta bizleri bir araya getiren başta Sayın Belediye başkanımız Ömer Faruk Çelik ve MAGİD Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Akpınar Mahallemizin böylesine güzel bir esere kavuşmasında emeği geçen tüm herkese şahsım ve Akpınar Mahalle sakinlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Akpınar Taziye ve Kültür Evimiz mahallemize hayırlı olsun" dedi.

"Akpınar Mahallemize hayırlı olsun"

Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri olarak Belediyeler ile ortak projeler yaptıklarını ifade eden MAGİD Başkanı Aslan Yılmaz, "Daha öncesinde Yunusemre Belediyemiz ile böylesine bir projede ortak bir çalışma yapmıştık. Daha sonrasında geçtiğimiz Ramazan ayında Sayın Belediye Başkanımız ile bu konuda bir görüşme yapmıştık. Böylesine bir projenin içinde olalım istedik. Başkanımıza bu konuyu ilettiğimizde bize olumlu yaklaştı. Birlikte bir istişare ettik. Bulunduğumuz alanın bir tarafının demiryolu olması bir tarafının da okul olması nedeni ile kimseye bir rahatsızlık vermeyeceğinden, bu alanda yapılmasında karar kıldık. MAGİD olarak bizlerde yönetim kurulu üyelerimiz ve dernek üyelerimiz ile birlikte buraya bir katkı sunduk. Ramazan ayının hemen ardından projeleri hazırlandı ve kısa süre içerisinde de yapımı tamamlanmış oldu. Çevre düzenlenmesi ve iç yapısıyla gayet güzel bir bina hizmete açılmış oldu. Bu güzel binamızı mahallemizin sakinlerine teslim edeceğiz. Bu güzel esere başta mahalle muhtarımız olmak üzere tüm mahalle halkımızın sahip çıkacaklarını ümit ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Hayırseverlerimizi her zaman önemsiyoruz"

Şehzadeler Belediyesi olarak hayırseverleri her zaman önemsediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Göreve geldiğimizden beri durmadan, meclis üyelerimiz, mesai arkadaşlarımız, Milletvekillerimizin destekleri ile çalışmaya devam ediyoruz. Seçim dönemi vaatlerimizi bir, bir yerine getiriyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Tüm bunları yaparken de halkımızın önerilerini dikkate alıyoruz. Bildiğiniz gibi Ramazan ayında Akpınar Mahallemizde birçok amaçlı salonun açılışının hep birlikte gerçekleştirdik. Çok amaçlı salonun açılışından 3 ay sonra Taziye ve Kültür Evimizi tamamladık bugün de hizmete açıyoruz. Bu binanın yapımından önce değerli MAGİD Başkanımız Aslan Yılmaz Bey ile bir gün görüşmemizde dediler ki bizler bir hayır yapmak istiyoruz. Bizde hayırseverlerimizin hayırlarını her zaman için önemsediğimizi ifade ettik. Şehzadeler Belediyesi olarak bu tür eserleri yapabilecek güçte bir belediyeyiz. Ancak hayırseverler ile yapılırsa daha güzel ve bereketli olur. Bir gece vakti bu konuda görüştük, buraları gezip inceledik ve nihayetinde böyle bir projenin yapılmasında karar kıldık. Bu eserin hayata geçmesinde katkısı olan herkesten Allah razı olsun" dedi.

"İlk dua 15 Temmuz şehitlerine"

Açılışı yapılan Taziye evinde ilk Fatiha'nın 15 Temmuz şehitleri için okunmasını isteyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz tarihinde Türkiye'de alçakça bir darbe girişiminde bulunuldu. Ama onlar milletin iradesini hesap edemediler. Bu necip millet her partilisi ile 15 Temmuz gecesi vatanına, milletine, demokrasisine, bayrağına sahip çıktı. 241 tane yiğit vatandaşımız şehit oldu. Yüz binlerce vatandaşımız 15 Temmuz gecesinden sonra demokrasi nöbetlerinde vatanına sahip çıktı. Açılışını yapacağımız bu Taziye ve Kültür Evinde binlerce, milyonlarca Fatihalar okunacak. Ancak ben istiyorum ki 15 Temmuz gecesi bugün bu ülkedeki huzur ve istikrarın devam etmesi noktasında hayatlarını feda ederek Şehitlerimiz için ilk Fatiha'yı okuyalım diye arzu ediyorum. Bu millet mukaddesatı uğruna can verenleri, bedel ödeyenleri her zaman hayır ve dua ile anmaktadır. Ve kıyamete kadar o şehitlerimiz unutulmayacaktır." diye konuştu.

"MAGİD yönetimine teşekkür ederim"

Açılışı yapılan Taziye ve Kültür Evi'nin aynı projesi ile başka mahallelerde de yeni taziye evlerinin yapılacağını ifade eden Başkan Çelik, "Akpınar Mahallesindeki bu mülkiyeti Belediyemize ait olan 600 metrekare alanda yapılan taziye evinin temeli, ince işçiliği, bahçe düzenleme, peyzaj ve saha aydınlatma işleri belediyemizce yapılmıştır. Prefabrik taziye evinin kaba kısmı Manisa Girişimci Müteahhitler Derneği yönetiminin oluşturduğu 17 hayırsever iş adamı tarafından yaptırılmıştır. Taziye ve Kültür Evinin kapalı alanı 170 metrekare ve Sundurma 50 metrekare olmak üzere 220 metrekare alana sahiptir. 300 metrekare alana sahip bahçede 280 metrekare beton parke kaplama, 76 metre estetik uygulamalı perde duvar, 72 metre Polyester kaplı panel çit, 15 metre Jiletli tel örgü, bahçe kapısı yapılmış olup, ayrıca yandaki çocuk oyun bahçesi ile ön tretuvarları yenilenmiştir. Peyzaj çalışması olarak 8 adet yetişmiş ağaç dikilmiş, 40 metrekare alanda bitkisel peyzaj çalışması yapılmıştır. Belediyemizce 80 bin TL harcama yapılmış olup Akpınar Mahallesi Taziye ve Kültür Evi toplamda 150 bin TL'ye yapılmıştır. Bu güzel eserimizin yapımına katkı sağlayan değerli MAGİD yönetimine ve Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Daha önce farklı mahallelerimizde taziye evleri yaptık ve hizmete açtık. Ancak bu son projeyi çok beğendik. Allah'ın izni ile 3 yeni proje daha hazırladık ve 3 mahallemizde de aynı projeden yapacağız. Rabbim birlik ve beraberliğimiz daim etsin, yeni projeleri de sizlerle birlikte yapmayı nasip etsin" dedi.

"Yeni bir imam hatip ortaokulu kazandıracağız"

Devletin yaptığı her tesiste hayırsever katkısının büyük önemi olduğunu ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu şunları söyledi:

"Güzel bir eser meydana geldi. Manisa Girişimci Müteahhitler Derneği Başkanı ve yönetimine çok teşekkür ediyorum, böylesine güzel hayırlı işte bir araya geldikleri için. Devletimiz son 10 yılda büyük projelere imza attı. Devletimizin böylesine projeleri yapmada gücü var. Ancak vatandaşlarımızın da işin içinde olduğu projeler bizleri çok mutlu ediyor. Bugün burada bu güzel eseri yapıyoruz. Ancak bu mahallemize ve çevre mahallelere vermiş olduğumuz bir sözümüz var. Buraya bir tane İmam Hatip Orta Okulu kazandıracağız. Arsa sorunun çözdük. Bu yıl yatırım programına alınamadı ama en kısa sürede bununla ilgili bir çalışma yaparak okulumuzun yapımına başlayacağız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm hizmetlerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Akpınar Mahallesi Taziye ve Kültür Evi'nin yapımına katkı sağlayan hayırsever iş adamlarına teşekkür belgesi takdim edildi ve hep birlikte açılış kurdelasını keserek Taziye ve Kültür Evini hizmete açtı.

Taziye evinin ilk duası 15 Temmuz şehitlerine

Taziye evinin ilk duası 15 Temmuz şehitlerine

Taziye evinin ilk duası 15 Temmuz şehitlerine

Taziye evinin ilk duası 15 Temmuz şehitlerine

Taziye evinin ilk duası 15 Temmuz şehitlerine

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber