Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Ekim 2014 - 18:53 Yorum: 0

TBB Başkanı Feyzioğlu, Gümüşhane'de

Feyzioğlu: "(Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Feyzioğlu arasındaki tartışma) Devlette küskünlük, kırgınlık ve rövanş alma diye bir durum olmaz"

TBB Başkanı Feyzioğlu, Gümüşhane'de

GÜMÜŞHANE (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı tartışmaya ilişkin "Devlette küskünlük, kırgınlık ve rövanş alma diye bir durum olmaz" dedi.

Feyzioğlu, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanlığı Mahmut Oltan Sungurlu Tesisleri’nin açılışına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tartışmasını hatırlatarak Cumhurbaşkanına küs müsünüz?" sorusu üzerine Feyzioğlu, "Devlette küskünlük, kırgınlık ve rövanş alma diye bir durum olmaz. Devletin ne anlama geldiğini ve o devlet adamlığını yaşayarak görmüş insanlarız. Dolayısıyla ne Cumhurbaşkanlığına ne de Başbakanlık makamına kırgınlığımız olmaz ancak o makamlardan, savunmanın en üst temsilcisine kırgınlık olursa milletimiz o makamları temsil edenleri sorgulaması gerekir, o da milletimizin takdiridir" dedi.

Feyzioğlu, başörtüsü hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine de hiç kimsenin kılık kıyafetine karışmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Herkese istediği gibi giyinme, yaşayabilme özgürlüğün tanınmasını şart koşarız. Anayasa Mahkemesi’ne açtığımız dava da ilkokullarda, ortaokullarda kız çocuklarının örtünmesine ilişkin davadır. Çok açık ve net söyleyeyim bugün ülkemizde kadınlarımızın, kızlarımızın örtünmesi asla tehdit altında değildir, aksine örtünmeyenlerin üzerinde baskı ve tehdit vardır. Buna hepimizin birlikte karşı çıkması gerektiğini söylüyorum. Başı örtülü olmayan rektör olamazken, emniyette, yargı camiasında yükselemez hale geldi. Dün neden şikayetçiysek bugün de aynı şekilde şikayetçiyiz"

Türk toplumunun siyasi iktidarın uyguladığı baskıya uyan bir ülke haline geldiğini savunan Feyzioğlu, "İnsanların kılık kıyafetini devlet, belirleme haline gelmiştir. Bir uçtan öbür uca kaydığımızı görüyorum. Normalleşmiyoruz, bir uçtan öbür uca gidiyoruz. Askeri yönetimlerin diktasından şikayet ederken başka bir diktaya doğru gidiyoruz" ifadesini kullandı.

- HSYK seçimleri

Feyzioğlu, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine ilişkin bir soru üzerine de  tüm dünyanın Türkiye’de yapılacak HSYK seçimlerine kilitlendiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Yargı bir tarafın eline geçerse o ülkede hukuki güvenlik kalmaz. HSYK seçimlerini siyasi partilerin girdiği seçim gibi tartışıyoruz. Sanki bir genel seçime gidiliyor ve taraflar var. O tarafların seçtikleri HSYK’da tarafsız olabilecekler mi? Hükumet tarafı var, cemaat tarafı var, birleşik tarafı var. Yargı ve taraf aynı cümlenin içerisinde kuruluyor. Ne kadar acı, ne kadar vahim. Ben çok açık söylüyorum, yargının ne bir cemaatin elinde olmasına izin vermeliyiz ne de bir siyasi iktidarın elinde olmasına izin vermeliyiz.”

Feyzioğlu, açıklamaların ardından kent merkezine bağlı İkisu köyünde onuruna verilen yemeğe katıldı.

Feyzioğlu'nun, daha sonra Artvin’e geçeceği belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber