Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 14:58 Yorum: 0

TBB’den Dezavantajlı Bireylere Yönelik Farkındalık Toplantısı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, "TBB belediyelerin ihtiyaç duyduğu hemen hemen bütün eğitim faaliyetlerini karşılayamaya...

TBB’den Dezavantajlı Bireylere Yönelik Farkındalık Toplantısı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, "TBB belediyelerin ihtiyaç duyduğu hemen hemen bütün eğitim faaliyetlerini karşılayamaya çalışıyor" dedi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti işbirliği ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yürütülen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi kapsamında toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik önyargıları kırmak üzere "Gördüğünüzden Fazlasıyız" temalı farkındalık toplantısı gerçekleştirildi. Belediyeler adına lobi faaliyetlerini desteklemek, eğitim faaliyetlerini yürütmek ve belediyelere her alanda destek sağlayarak gerek yurt içi, gerek yurt dışı kardeşçe ilişkileri yürüttüklerini belirtenGüngör, "Türkiye Belediyeler Birliği, lobi faaliyetleri kapsamında belediyemizin karşılaştığı sorunları tespit etmekte. Bunlar gerek kendilerinin bize ilettiği sorunlar olabilmekte, gerekse bizim tespit ettiğimiz sorunları bir değerlendirmeden geçiriyoruz. Burada kriterlerimiz var. Öncelikle bu sorunların ya da yapılması öngörülen düzenlemelerin bizim kriterlerimize uyup uymadığı konusunda geniş kapsamlı bir araştırma yapıyoruz. Burada nereye önem veriyoruz? Anayasamızdaki temel ilkelere, hukuka uygunluk, hizmetin yerel bir hizmet mi yoksa merkezi idarenin yapması gereken hizmet mi gibi çeşitli kriterlere tabi tutarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin son dönemlerde yapmış olduğu faaliyetlere vurgu yapan Güngör, "TBB son yıllarda çok önemli faaliyetlerde bulunmuştur. Buradaki temel ilkemiz de kurumlarla çatışmak yerine kurumlarla beraber bir iş yapmak. Bunu çok önemsiyoruz. Gerçekten çok önemli sonuçlar aldık" şeklinde konuştu.

"TBB belediyelerin ihtiyaç duyduğu hemen hemen bütün eğitim faaliyetlerini karşılayamaya çalışıyor" diyen Güngör, şunları kaydetti:

"Bunun için eğitim faaliyetlerimizi Belediye Akademisi eğitim faaliyetleri kapsamında yürütüyoruz. Biz eğitim faaliyetlerimizi daha disiplinli yürütmek için bir çalışma başlattık. Bu çalışma 4 yıl öncesine dayanıyor. Bir Belediye Akademisi Kampüsü kurmaya karar verdik. Ankara'da 120 dönümlük bir arsa üzerinde arsa işini hallettik. Gelecek sene inşaatına başlayacağız. Burada amacımız belediyelerimizin her kademesinde çalışanlara ihtiyaç duydukları eğitimleri burada verebilmek. Bu eğitimleri bir sertifikasyon sistemine sahip kılmak, dolayısıyla belediyelerin ihtiyaç duyduğu alanda eğitim alarak sertifika almasını istiyoruz. Bunun için tabiî ki uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifika almasını istiyoruz. Mesleki yeterlilik kurumuzla da görüşme yaptık, işbirliğimiz devam ediyor. Eğitim merkezinin hedef kitlesi Türkiye ama Türkiye dışındaki ülkelerin yerel yönetimlerinde de çalışanlara açık hale getireceğiz. TBB olarak yaptığımız yurt dışı faaliyetlerini ülkemizin dış politikasına uyumlu bir şekilde yürütüyoruz. Bu manada başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere diğer paydaşlarımızla da uyumlu bir işbirliği içerisinde bu faaliyetleri sürdürüyoruz. TBB belediyelerimizin karşılaştığı sorunlarla ilgili hukuki destek sağlıyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber