Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 26 Haziran 2016 - 13:28 Yorum: 0

Tbf Heyeti, 10. Uluslararası Antröner Gelişim Seminerini Değerlendirdi

Bu yıl 10.'suna Kuşadası'nın ev sahipliği yaptığı 10.Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'ni Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri de takip etti.

Tbf Heyeti, 10. Uluslararası Antröner Gelişim Seminerini Değerlendirdi

Bu yıl 10.'suna Kuşadası'nın ev sahipliği yaptığı 10.Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'ni Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri de takip etti.

Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimleri takip eden Türkiye Basketbol Federasyonu 2.Başkan Vekili Av.Akın Süel, TBF Asbaşkanı Efe Aydan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Türkmen, Tamer Dişbudak, TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr Seyfi Savaş ve TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SÜEL: "EĞİTİM AMAÇLI TÜM ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ"

Türkiye Basketbol Federasyonu 2. Başkan Vekili Akın Süel, "Eğitim amaçlı tüm çalışmaları destekliyoruz. Bu seminer gerçekten de çok önemli. Antrenörler, sporumuzda ve basketbolda çok önemli. Buradaki tüm çalışmaların hizmet amaçlı ve sürekli olması gerekiyor. Antrenörlerin tekniğin yanında, psikolojik ve sosyolojik alanda da eğitim alması şart. Çünkü onlar lider olacaklar. Çocuklarımızın ve kişilerin gelişiminde öğretmenler kadar antrenörlerin de çok ciddi emeği ve faydası var. Hatta öğretmenler belli sürelerde öğrencilerle ilgileniyor, Antrenörler ise 24 saat boyunca. Ayrıca derslere bile müdahale edebiliyorlar. O nedenle antrenörlerin sosyolojik olarak da geliştirilmesi ve doğru liderler yetiştirmesi gerekli" dedi.

AYDAN: "BU ÖĞRETTİKLERİNİ UYGULATMALARI GEREKİYOR"

Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Efe Aydan ise şöyle konuştu:

"10 yıldan bu yana herkes bu seminerler için uğraşıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu, en güzide ve tecrübeli antrenörleri bir şekilde buluşturuyor. Bana kalırsa bu konuda oldukça da başarılıyız. Aslında en önemli konu burada gösterilenler. Antrenörlerin ve tecrübeli isimlerin anlattıkları bir takım teknikler var. Bu konuda bizim antrenörlerimizin daha dikkatli olması gerekiyor. Bu öğrendiklerini uygulatmaları gerekiyor. Antrenörlerimizin %98'i yalnızca ellerine setleri alıp "Sen bunu yap, bunu yap" diyorlar. Bu da işimizin bir parçası. Ama bu oyuncuların pozisyonları aldıklarında nasıl hücum edeceklerini öğretmek gerekiyor. Bu anlamda konuşanlar içerisinde sporcuların hücum ve savunma tekniklerini antrenörlerin doğru şekilde çalıştırmaları gerekiyor."

SAVAŞ: "FIBA NEZDİNDE DE BU KLİNİK TANINIYOR"

TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı Seyfi Savaş da, "Bu yıl 10.'su gerçekleştirilen seminer 1.300 kişinin katılımıyla düzenleniyor. Avrupa'da üst düzey kariyere sahip olan Brose Baskets Bamberg Başantrenörü Andrea Trinchieri, Fenerbahçe Kadın Takım Başantrenörü George Dikeoulakos, Turkish Airlines Euroleague'de görev yapmış Oktay Mahmuti, Kondisyoner Ozan Şirikçi bizlere tecrübelerini aktardılar. Kerem Gönlüm, Dusko Savanovic ve Nikola Prkacin'in de yer aldığı uzun adam teknikleri katılımcılara gösterildi. Seminer Avrupa'nın en önemli kliniklerinden bir tanesi ve çok ciddi Euroleague bazlı değerlendirilen kliniklerden. FIBA nezdinde de bu klinik tanınıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu, bu eğitimlerle prestij kazandırıyor. Faaliyetlerimizi daha da güçlendirmek, yapısını da üst seviyelere çekerek antrenörlerimize daha güncel bilgiler vermek istiyoruz. Bu anlamda Türk antrenörlerinin çok tartıştığı, "Altyapılarda alan savunması ve çözüm önerileri" başlıklı ve diğer bir başlığımızda "Türk basketbolu ekolü, yapısal kimyasal felsefesi nasıl oluşturulabilir, bunun temel prensipleri nasıl olur" konulu panel yaptık. İnterakif ortamda geçen bu panel çok olumlu tepkiler aldı. TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı olarak bu seminerdeki notlarımı rapor halinde Yönetim Kurulu'na sunmak istiyorum. Bunun da olumlu katkılar sağlamasını diliyorum" ifadelerini kulandı.

ARISAN: "1300'E YAKIN ANTRENÖRÜN KATILDIĞINI SÖYLEYEBİLİRİM"

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Celal Arısan ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Basketbol Federasyonu olarak her organizasyonu ve her semineri daha iyi bir şekilde düzenlemeye çalışıyoruz. Bu yıl da yurt dışından ve ülkemizden gelen değerli antrenörler bulunuyor. 1300'e yakın antrenörün katıldığını söyleyebilirim. Zaten buraya katılan antrenörlerin de görüşlerini alıyoruz. Şimdiye kadar hemen herkesin çok memnun olduğunu söyleyebilirim. Bu yıl Dusko Savanovic, Nikola Prkacin ve Kerem Gönlüm'ün de seminere katılması ve eğitim vermeleri büyük memnuniyet oluşturdu"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber