Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Temmuz 2014 - 21:10 Yorum: 0

TBMM 14 Ağustos'a kadar çalışacak

TBMM Genel Kurulu, 14 Ağustos Perşembe gününe kadar çalışma kararı aldı.

TBMM 14 Ağustos'a kadar çalışacak

AK Parti, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için Meclis'in çalışma takvimine ilişkin küme önerisini, Genel Kurul gündemine getirdi.

Genel Kurul'da AK Parti'nin önerisi kabul edildi. Buna göre, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik oluşturan yasa teklifi, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ve iki uluslararası sözleşmeyi onaylayan yasa tasarıları gündemin ön sıralarına alındı.

Genel Kurul'un çalışma saatleri de öne çekildi. Buna göre, Genel Kurul yarın ve perşembe saat 12.00, Cuma saat 14.00, 4 Ağustos saat 14.00, 5 Ağustos, 6 Ağustos ve 7 Ağustos'ta saat 13.00, 8 Ağustos'ta saat 14.00, 12 Ağustos,13 Ağustos ve14 Ağustos'ta saat 14.00'te toplanacak. 

   CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, teklif aleyhinde yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye saldırısı itibarı ile Türkiye-İsrail ilişkilerinin iç siyasetin de gündem maddesi olduğunu söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'e karşı katı açıklamalar yaptığını anlatım eden Hamzaçebi, 'Ama yalnızca İzah yapıyor, miting ve televizyon ekranlarında konuşuyor, başka bir şey yapmıyor, yapamıyor' dedi.

Hamzaçebi, Türkiye'nin, hariç politikasında tarihinin en zayıf dönemini yaşadığını ileri sürerek,  CHP şekilde bundan üzüntü duyduklarını belirtti.

Siyasetin, samimiyet üzerine yapıldığını dile getiren Hamzaçebi, siyaset yapmanın gerçekleri çarpıtmak, yalan söylemek, rakiplerine tuzak kurmak, onların gerçeklerini çarptırmak, rakiplerine çamur atmak olmadığını kaydetti.

'Sayın Başbakan, İsrail'e karşı nöbeti Kürecik'te siz tutuyorsunuz' diyen Hamzaçebi, Erdoğan'ın, muhtelif tarihlerde Gazze'ye gideceğini açıklamasına karşın gidemediğini anlatım etti. Hamzaçebi, 'Arkadaşlarımız Gazze'ye gitmek için başvuruda bulundular. Siz böyle bir şey yapıyor musunuz? Gazze'ye sahip çıkmak böyle olur, meydanlarda boş boş konuşmakla olmaz' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 'İkide bir çalışma süresi uzatmakla ne yapmak istediklerini bilmediklerini gösteriyorlar. Bir de muhalefete iftira atıyorlar. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefetin tüzüğe aykırı orak engellediğini söylüyor, tüzüğe uymayarak tasarıyı getiren iktidar partisi. Tasarının bazı maddelerine şiddetle karşıyız' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Tutanakları inceleyenler, MHP milletvekillerinin, olağanüstü biçimde bu tasarıya çalıştıklarını, cümlede geçen bir kelimenin, kelime şekilde değiştirilmesi gerektiğini uzun çalışmalar sonucunda anladıklarını görecekler, emeklerine teşekkür ederiz diyecekler, size madalya vereceklerdir' dedi.

Elitaş'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürü bulunduğu dönemde, 1994 yahut 1996'da oğlu 13 yaşında rüştiye öğrencisiyken büyük bir şirkette sigortalı şekilde çalıştığı sözlerine Hamzaçebi cevap verdi. Hamzaçebi,'Genel Başkanımızın  çocuklarının gemicikleri yok, yalnızca gitar çalıyor, öteki şey çalmıyor, 'paraları sıfırlayın' diye bir konuşması olmuyor' diye karşılık verdi. 

 Genel Kurul'da MHP'nin, Büyük Taarruz'un başlatıldığı Kocatepe'nin sorunlarının belirlenmesi, CHP'nin ise taş, maden, mermer ve kum ocaklarının sebep oldukları sorunlara dair araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin küme önerileri kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Torba Kanun Tasarısı'nın 3. bölümünde yer sektör maddelerin görüşülmesine geçildi.

Muhabir: Meltem Öztürk, Esin Işık

ETİKETLER: TBMM , 14 , Ağustos'a , kadar , çalışacak
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber