Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Kasım 2014 - 11:31 Yorum: 0

TBMM akıllı güvenlik ağına kavuşuyor

Meclis'e toplam 640 yeni kamera kurulacak; bu kameraların 619'u full HD, 6'sı da plaka tanıma kamerası olacak. Mevcut 128 kamera da sisteme dahil edilecek.

TBMM akıllı güvenlik ağına kavuşuyor

Bir holding patronunun düzmece vasıta kartı ile beş insanın de sahte MİT'çi şekilde girerken yakalandığı Meclis kampüsü, kurulacak yeni kamera sistemiyle akıllı bir güvenlik ağına kavuşuyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TBMM ana binası, yeni Halkla İlişkiler Binası, personel otoparkı ve bahçesi yeni bir 'akılı güvenlik sistemine' kavuşacak. 

Bu çerçevede, Meclis'e yekün 640 yeni kamera kurulacak; bu kameraların 619'u full HD kamera, 15'i 5 megapiksel kamera, 6'sı da plaka tanıma kamerası olacak. Mevcut 128 kamera da düzene dahil edilecek. Kampüsteki 236 kamera ise kaldırılacak.

Kurulacak kamera sistemi, ileride yeni kamera artışına gereksinim olduğunda bunu kaldırabilecek kapasiteye sahip olacak. Bazıları sabit, birileri ise hareketli olacak kameralar, mevcut teknolojinin en üst modellerinden, analog ve IP olacak. 

Kameralar Ana Bina'da içeride olmayacak, sırf kapı girişlerine konulacak; nizamiye girişlerinde, bahçede, Yeni Halkla İlişkiler Binası otoparkında, yeni personel otoparkında, eski mebus kapalı otoparkında kullanılacak.

'İzinsiz giriş' uyarısı verecek.

Meclis kampüsü girişlerindeki kameralar, plaka tanıma niteliğine sahip. Sistem, vasıta kartı ile plakayı eşleştirecek, Şayet uymazsa 'izinsiz giriş olarak' algılayacak. Nizamiyedeki polise 'izinsiz giriş' uyarısı verecek ve polis derhal lüzumlu müdahaleyi yaparak, vasıtası denetim edecek. Aynı uyarı, sistemin izleme odasına da gidecek ve oraya sesli İkaz halinde düşecek. 

Sanal güvenlik çiti oluşturacak sistemde, kampüs içinde bir geçiş olduğunda, düzen hemen, 'izinsiz giriş var' uyarısı yapacak. Kişi, hayvan ya da başka bir şey geçtiğinde sistem alarm verecek, başka kameralar oraya yönelecek ve orada ne olduğunu takip edecek. 

Kamera sistemi, içeriye girip çıkanları kayıt altına almaktan ziyade, çevre güvenliğini sağlamaya yönelik olacak.

Kameralar elektrik kesintisi bulunduğu süre görüntüleri kendisi kaydedecek ve elektrik geldiği süre görüntüleri izleme odasına aktaracak.

ETİKETLER: TBMM , Kamera , Sistem
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber