Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 21 Eylül 2014 - 18:04 Yorum: 0

TBMM Başkanı Çiçek Avustralya’da

Çiçek ve beraberindeki heyet, resmi temaslarına yarın başlayacak

TBMM Başkanı Çiçek Avustralya’da

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Avustralya’nın Melbourne kentine geldi.

21-27 Eylül arasında Melbourne, Canberra ve Sydney’de temaslarda bulunacak Çiçek ile benzeri Gülten Çiçek’i Melbourne Havalimanı'nda Türkiye'nin Avustralya Büyükelçisi Reha Keskintepe ve Melbourne Başkonsolosu Mehmet Seyit Apak karşıladı. 

Çiçek, gözleme standını ziyaret etti

Büyükelçi Keskintepe ve Başkonsolos Apak ile şehir merkezini dolaşan Çiçek, Southbank sahasında kurulan pazarda gözleme satan Türklerle bir zaman sohbet ederek gözleme yedi.

Melbourne’un en gözde yerlerinden birinde gözleme satan Türklere birlik olmalarını ve siyasete girmelerini tavsiye eden Çiçek 'Türkiye dışında yaşayan yurttaşlarımız  arasında maksimum dayanışma arasında olan, maksimum muvaffakiyet kazanan yer burası. Çok güzel işler yapıyorlar, buraya sistem sağlamışlar. Biraz da siyasete alaka duyarlarsa iyi olacak nedeniyse burada canlı olmanın yolu siyasete alaka duymaktan geçiyor. Birbirinize destek olun' dedi.

Pazar günleri kurulan pazarda gözleme satan Ekrem Arslan da Çiçek'i ağırlamaktan iri huzur duyduğunu söyledi.

Çiçek ve beraberindeki heyet, daha sonra Melbourne Başkonsolosluğu sebebi ile onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı.

Yoğun program

Melbourne’daki resmi görüşmelere 22 Eylül'de başlaması planlanan Çiçek, Avustralya İslam Müzesi'ni ziyaret ettikten sonra Victoria Eyalet Parlamentosu’nda temaslarda bulunacak. Çiçek, Melbourne Şehitler Abidesi’ne çelenk bırakacak ve başkonsolosluk konutunda Türk toplumu temsilcileri ile bir araya gelecek.

Çiçek'e Avustralya ziyaretinde AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye-Avustralya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Tevfik Ziyaeddin Akbulut, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ve MHP Yozgat Milletvekili  Sadir Durmaz eşlik ediyor.

Muhabir: Recep Şakar

ETİKETLER: TBMM , Başkanı , Çiçek , Avustralyada
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber