Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 02 Eylül 2016 - 12:53 Yorum: 0

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekil Ahmet Aydın, FETÖ ve Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı operasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekil Ahmet Aydın, FETÖ ve Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı operasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı toplantısına katıldı. Aydın, İl Başkanı Abdurrahman Dimez ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem ile birlikte İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantıda meclis üyelerine hitap etti. Adıyaman'ın yerel konularının dışında ülke gündemi ile ilgili de konuşan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreç ile Suriye'de yapılan operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyüyen, kalkınan, gelişen, kendi iç sorunlarını çözen, dünya ile bütünleşen yeni Türkiye'nin hazmedilemediğini kaydeden Ahmet Aydın, "İçeriden ve dışarıdan, bu ülkeyi çekemeyenler, bu milleti hazmedemeyenler, bu milletin küresel güç olmasından rahatsız olanlar, bu milletin ezilenlerin, mağdur olanların gönül coğrafyamızın hamisi olmasından rahatsız olanlar türlü türlü oyunlar sahneye koymaya çalıştı. Allah'a şükür her seferinde bu milletle bütünleşerek bütün bunları birlikte çözmüş olduk. Hele ki bu 15 Temmuz, daha önce olan darbelerden çok daha farklı bir darbedir. Bu çok daha büyük, belki tarihin en kanlı darbesi olacaktı. Bu sıradan bir darbe değil, bu ülkeyi ele geçirme, bu milleti bölme hareketiydi. Bu kalkışmada artık yeni Türkiye'de uyanan, yeniden küllerinden doğan bir millet vardı. Liderimizin, Başkomutanımızın "haydi sokaklara" demesiyle birlikte bu millet meydanları doldurdu. Onlar bu milletin doğruluşunu, dirilişini hesaba katmamışlardı. Onlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hesaba katmamışlardı, onlar kararlı dirayetli hükümeti hesaba katmamışlardı, her şeyden önce bunlar her şeyi yaptı. Bunlar soruları çaldılar, bunlar yatak odalarına kadar girdiler, herkesi dinlediler. Ama bir tek Allah'ı dinlemediler. Allah'ı dinleselerdi zaten bu kalkışmayı yapmazlardı. Allah'ın hesabını hesaba katmadılar" dedi.

"Suriye üzerinden aslında Türkiye'yi vurmaya çalışıyorlar"

Ahmet Aydın, Suriye konusunda ise "Türkiye bu tehditleri bertaraf etmek, kendisine milletine yapılan saldırıları bertaraf etmek adına tamda uluslar arası hukuka uygun bir şekilde meşru müdafaa hakkını kullanıyor. Birleşmiş Milletler ve evrensel hukuk kriterlerine göre bu bir meşru müdafaadır. Kilis'te o kadar insanımızı kaybettik. YPG Fırat Nehrinin Doğusuna çekilecek dediler, çekilmedi. IŞİD tarafından saldırılar yapılıyor, IŞİD'in bertaraf edilmesi lazım, kim yapacak? Bizi hep oyaladılar. Suriye'de yüz binlerce insan öldü. Suriye'den Türkiye'ye başka ülkelere yönelen tehditler var. O kadar milyonlarca insan göç etti. Sadece 3 milyon insan Türkiye'de. Suriye üzerinden aslında Türkiye'yi vurmaya çalışıyorlar. Bütün tehditler, saldırılar darbe girişimleriyle ve demokrasiyle bu işi çözemediler. Suriye üzerinden Türkiye bir şekilde karıştırabilirler mi, Türkiye'yi zayıflatabilirler mi, asıl hesap aslında buydu. Türkiye bu yangının söndürülmesi için elinden geleni yapıyor. Bakın şuanda geldiğimiz nokta Türkiye'nin baştan beri ileri sürmüş olduğu iddialarda ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Türkiye büyük bir ülkedir, güçlü bir ülkedir ve bu şu anda Cerablus'ta kendine yönelen tehditleri bertaraf etmek için bu operasyonu yapıyor. Ne zamanki bu güvenlik sağlanana kadar, ne zamanki YPG unsurları Fırat'ın doğusundan çekilene kadar, ne zamanki DAEŞ bertaraf edilene kadar, oradan Türkiye'ye saldırılar olmayana kadar Türkiye'nin tam huzurlu güney sınırlarında güvenlik sağlanana kadar Türkiye bu tedbiri alır. Bu operasyon devam eder. Bunu yapmak içinde hiç kimseye de hesap vermek zorunda değildir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber