Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 25 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, Çin Heyeti İle Bir Araya Geldi

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Çin Halk Cumhuriyeti Siyasi Danışma Meclisi 11. Dönem Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Değişim için Sivil Toplum...

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, Çin Heyeti İle Bir Araya Geldi

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Çin Halk Cumhuriyeti Siyasi Danışma Meclisi 11. Dönem Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Değişim için Sivil Toplum Kuruluşları Ağı Başkanı Sun Jiazheng ve beraberindeki heyetle görüştü.

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, Çin Halk Cumhuriyeti Siyasi Danışma Meclisi 11. Dönem Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Değişim için Sivil Toplum Kuruluşları Ağı Başkanı Sun Jiazheng ve beraberindeki heyet ile TBMM Genel Sekreterlik Toplantı Salonu'nda bir araya geldi. Hamzaçebi, Türkiye'nin Çin ile ilişkilerine büyük önem verdiğini belirterek, "Dünyanın sayılı büyük ekonomilerinden birisine sahip Çin ile Türkiye'nin ticaret ortaklığı, Türkiye ekonomisinde büyük bir yer tutmaktadır. Dış ticarette Almanya'dan sonraki ikinci ortağımız Çin'dir. Türkiye olarak bizim arzumuz, Çin ile ilişkileri en yüksek seviyeye çıkarmaktır. Son dönemde iki ülke arasında süren karşılıklı temasların da etkisiyle ilişkilerin olumlu bir seviyede seyretmiş olması mutluluk vericidir. İki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin kararlılık temelinde sürdürülmesi ve ileriye götürülmesi, Türkiye'nin hedefidir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylül ayında Çin'e ziyaret gerçekleştireceğini söyleyen Hamzaçebi, Meclis Başkanının da ziyaretini Ramazan ayında gerçekleştirmeyi istediğini belirtti.

Jiazheng ise, iki ülke arasındaki dostluğun çok eski olduğunu söyleyerek, "İki halk arasında da derin ve geleneksel bir dostluk bulunmaktadır. Son yıllarda iki ülkenin liderlerinin ortak ilgisi ışığındaki ülkenin siyasi, ekonomik ve ticari, sosyal ilişkileri çok gelişti" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber