Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Haziran 2016 - 19:25 Yorum: 0

TBMM Genel Kurul’da Tartışma

TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurul’da Tartışma

TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Halkların Demokratik Partisi Grup Önerisi üzerine söz aldı. Tayyar, terörün küresel hale geldiğini belirterek, teröre karşı bütün uluslalar iktidarı, muhalefetiyle bir arayla geldiğini ifade etti. Tayyar, "PKK IŞİD tek yumurta ikizidir. Ama biz PKK içinde, IŞİD içinde aynı tavrı ortaya koyuyoruz. Vatandaş olarak herkesin alnı tavrı göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki saldırıdan sonra CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin sosyal medyadaki paylaşımını örnek gösteren Tayyar, "Elbette ki hükümeti eleştirilebilirsiniz. Acaba terör örgütüyle ilgili tek cümle var mı? Tek cümle yok. Hükümetin zaafı olduğunu düşünüyorsunuz? Niye o terör örgütünü lanetleyen, o terör örgütüyle ilgili olarak tek laf etmiyorsunuz" şeklinde konuştu.

Tayyar, CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem'in paylaştığı "Saldırıyı MİT'in silah verdiği, tüm hadiselerini görmezden gelinip bizzat AKP'nin desteklediği IŞİD yapmış" tweetini göstererek, "Can Dündar gibi kıvırmayacaksın. Can Dündar sosyal medya paylaşımında IŞİD'e giden silahlar için gözaltına alındığını ifade ediyordu. Savcılıktaki ifadesinde yazdıklarını inkar etti. Yazdıklarının hepsi yalan. Eğer bu iddianı ispat etmezsen, namussuzsun, şerefsizsin, haysiyetsizsin. Orada ne idüğü belirsiz iki tane ifade tutanağı üzerinden değil, belgelerini ortaya koyacaksın" diye konuştu.

Tayyar, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in "Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını ve işbirlikçi AKP'yi kınıyor, ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum" tweetini okuyarak, Adıgüzel'i iki yüzlülükle suçladı.

CHP milletvekilleri de, Tayyar'ın konuşmasına tepki gösterdi. Tartışmaların devam etmesi üzerine birleşime ara verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber