Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Siyaset 21 Ekim 2014 - 18:06 Yorum: 0

TBMM Genel Kurulu haftaya çalışmayacak

Bu hafta üç düzenleme için mesai yapacak olan TBMM Genel Kurulu, haftaya çalışmayacak.

TBMM Genel Kurulu haftaya çalışmayacak

TBMM Genel Kurulu'nda, gündemdışı konuşmaların peşinden Danışma Kurulu önerisi ele alındı. 

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz,  öneri üstünde yaptığı konuşmada, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili şekilde takipsizlik kararı verildiğini belirterek, mahkeme kararları hata da olsa uygulanmak durumunda olduğunu ters taktirde kargaşa olacağını savundu.  

Yolsuzluk yapana sahip çıkılmamasını arzulayan Özgündüz, 'Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a 700 bin lira değerinde saat armağan edilmesi konusunda savcı, 'bu gerçek' diyor. 'Ancak bunu saha Bakan, vazife alanına giren iş için almadığı için rüşvet suçu oluşmaz' diyor. Kişiler içinde hususi anlaşma bulunmadığı için...Bakanlarla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu buna dikkat etmeli. Egemen Bağış'a çikolata kutusunda teslim edilen para,  niye verildi? Rıza Sarraf meselesi için çıkacak haberi önleme, ihale işi, babasına vize alınması konuları Bağış'ın vazife sahasına girmediği için rüşvet suçu oluşmaz, sebebi ise göreviyle ilgili bir konu değil. O zaman görevi kötüye kullanma olur,  nüfuzu kötüye kullanma olur. Bunu değerlendirecek bulunan yargıdır. Savcının verdiği takipsizlik kararı, 'bakanlar suçsuzdur' demiyor. İyi okuyun. Bunlar var, sabittir. Gana'dan gelen 1,5 ton altın mevcut mı var, tam olarak doğrudur. Sizin Gümrük Bakanınız diyor. Müfettiş raporları var. Bu altınlara ne oldu, noksan şekilde Dubai'ye gitti' diye konuştu.

Özgündüz, savcının delilleri görmediğini ve  farklı yorum yaptığını belirterek, Meclis'in bu kararla bağlı olmadığını, kurulan Soruşturma Komisyonu'nun görevini hakkıyla yapacağına anlatım etti.  

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 'Kuran-ı Kerim basılır, satışa sunulmaz, 'hediyesi' diye yazılır. Aslında satılır. Bu işler de ona benziyor galiba' dedi. 

Peşmergenin Türkiye üstünden geçişine izin verildiğini hatırlatan Halaçoğlu, kendilerinin TSK'yı rahatlatmak için tezkereye tasdik verdiklerini söyledi. 'Bir bakan çıkıyor; 'Türkiye tarafında güvenli bölge oluşturulmalı' diyor. Türkiye tarafı zaten güvenli bölge değil mi?' diyen Halaçoğlu'na, AK Partı civarında oturan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz  itiraz etti. Halaçoğlu, Bakan'ın sözlerinin tekzip edilmediğini anlatım ederek, şöyle konuştu: 'Cumhurbaşkanı  ve Başbakan, PYD'yi terör örgütü ilan etti. Türkiye, terör örgütüne katkı ve yataklık mı ediyor? Bunun altından nasıl kalkacaksınız? Obama'dan gelen telefonla işin rengi değişti. Yarın kime döneceğini bilmediğiniz bir silahlı güce destek veriyor duruma geliyorsunuz. Yarın bu silahların PKK'nın eline geçmeyeceğini nasıl garanti edeceksiniz? Konuyu gözden geçirmenizde yarar vardır. Peşmergenin Türkiye topraklarına girmesi ve buradan geçmesine müsaade edilmemeli. Bununla Anayasa suçu işleniyor. Bunun hesabını eninde sonunda eda etmek durumunda kalırsınız.'   

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun üstünün örtülmesinin gündemin en mühim konusu olduğunu savunarak, 'Vardı, yoktu, enlem binanın tezgahıydı, ciddi vesika vardı, yoktu; bunları Türkiye 10 aydır tartışıyor.  Ama neticede kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir netice ortaya konmadı. Bu dosya şeklen kapanmış olabilmekte lakin ne süre olursa olsun Türkiye, bunları bir gün gene açacak. Hiçbir şey yoktuysa, dört bakan niye istifa etti? Eğer aklandılarsa, bir günlüğüne dahi olsa görevlerine dönmeliler. Demokratik bir devlette, bu iddiaları kolay biçimde geçiştiremezsiniz. Türkiye'de kimse, devletin kasasını elinde bulunduran Mehmet Şimsek ve Ali Babacan ile ilgili itham edici tek sözcük ifadede bulunmadı. Niye? Sözde işadamının kendileriyle ilgili beyanatları var. Her şeyi bir yana bırakın, Allahınızı severseniz bu çoluk çocukla ne işiniz var? Hiçbir şey aklanmadı, kapanmadı, kamuoyunu vicdanını ikna etmedi' diye konuştu.  

Konuşmaların peşinden Danışma Kurulu önerisi kabul edildi. Buna göre; TBMM Genel Kurulu bugün Gebze Teknik Üniversitesi kuruluşuna ait yasa teklifinin, yarın Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın,  23 Ekim Perşembe günü ise İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu Tasarısı'nın bitimine kadar çalışacak. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 28 Ekim Salı ve 29 Ekim Çarşamba günleri çalışmayacak olan Genel Kurul;  alınan karar uyarınca 30 Ekim Perşembe günü de toplanmayacak.

ETİKETLER: TBMM , Genel Kurulu , Mesai , Tatil
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber