Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 08 Aralık 2016 - 16:18 Yorum: 0

TBMM Genel Kurulunda Hüda Kaya’nın gözaltına alınması gündeme geldi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Genel Kurulunda HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın gözaltına alınması ile ilgili olarak,...

TBMM Genel Kurulunda Hüda Kaya’nın gözaltına alınması gündeme geldi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Genel Kurulunda HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın gözaltına alınması ile ilgili olarak, "Bu konuyla ilgili bilgi gelir gelmez Meclisimizi bilgilendireceğim" dedi.

TBMM Genel Kurulunda HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın gözaltına alınması gündeme geldi. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Başkanlık Divanı ve hükümetin gerekli araştırmaları yapıp kendilerini bilgilendirmesini isteyerek, "Eş başkanlarımız, grup başkanvekilimiz, on milletvekilimiz tutuklandı. Siyasi operasyonlara karşı Meclisin gerekli tutumu almadığını düşünüyoruz. Milletvekillerimizin milletvekilliği düşmedi. Bu ivedilikle gerekli tutumun Başkanlık Divanı tarafından alınmasını talep ediyorum" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ise, Kaya'nın gözaltına alındığını Paylan'dan öğrendiğini belirterek, "Dilerim en kısa zamanda kendisi Türkiye Büyük Millet Meclisinde yerini alır. Bahsettiğiniz çerçevede Sayın Adalet Bakanı'nı arayacağım, kendisinden bilgi rica edeceğim. Sizinle bunu paylaşacağım" diye konuştu.

Paylan'ın Genel Kurulun ara vererek, Adalet Bakanı'ndan bilgi alınmasını talep etmesi üzerine Hamzaçebi, "Ara vermek gibi bir usulümüz yoktur. Nöbet tutmayan üç başkanvekilimiz var. Türkiye Büyük Millet Meclisinin başkanı var. Bu talebi o arkadaşlara, Sayın Başkandan da yapabilirsiniz. Ben bütün milletvekillerinin yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde olduğu kanaatindeyim. Milletvekilleri hiçbir zaman tutuklanamazlar. Yürüyen bir hukuk süreci var. Hukuk çerçevesinde her şeyin yürümesini arzu edelim. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilinin görevi Genel Kurul yönetmektir" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kaya'nın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, "Herkes bilsin ki ben yerimde oturmuyorum. Mesajı hemen Adalet Bakanımıza yazdım, Hüda Kaya milletvekilimizin gözaltına alındığını, bununla ilgili bana not atmasını, bununla ilgili açıklama yapacağımı söyledim. Bu konuyla ilgili bilgi gelir gelmez Meclisimizi bilgilendireceğim" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber