Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Ekim 2016 - 18:18 Yorum: 0

TBMM Genel Kurulu’nda kelepçe polemiği

ANKARA (İHA) – HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlar Kurulu sıralarına ve kürsüye kelepçe bıraktı.

TBMM Genel Kurulu’nda kelepçe polemiği

ANKARA (İHA) – HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlar Kurulu sıralarına ve kürsüye kelepçe bıraktı.

TBMM Genel Kurulu'nda HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Eş Belediye Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına değinerek, "Diyarbakır, Kürt halkının göz bebeğidir. Diyarbakır, sadece Diyarbakır değildir. Diyarbakır, Rojava'dır, Rojhılat'tır, Irak'tır, Avrupa'daki tüm Kürtlerdir, bizim göz bebeğimizdir. O dokunmaya karşılık, gerekli en sert demokratik tepkiyi tabii ki dünyadaki bütün Kürtler verecektir. Kesintisiz darbe sürecine karşılık, kesintisiz direniş süreci bugünden itibaren başlamıştır ve biz demokratik tepkimizi her yerde, her zeminde, her mekanda göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Beştaş, belediye başkanlarının gözaltına alındığını söyleyerek, yanında getirdiği kelepçeleri Bakanlar Kurulu sıralarına ve kürsüye bıraktı. Beştaş, "Bunu ben Sayın Başbakana hediye ediyorum. Bunu zaten her gün kullanıyorsunuz. Siz konuşamıyorsunuz, savunacağınız hiçbir şey yok. "En büyük savunma saldırıdır" diyorsunuz ve bu nedenle saldırınızın dayanağını da Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün kurumlarını, kurullarını, kadrolarını kendi emrinize alarak bu ülkeyi zorbalıkla, baskıyla yönetmeye çalıştınız" şeklinde konuştu.

Beştaş'ın konuşması sırasında AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Bakanlar Kurulu sıralarında bulunan kelepçeyi HDP sıralarına bıraktı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber