Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 17 Ağustos 2016 - 20:53 Yorum: 0

TBMM Genel Kurulu’ndan gerginlik

ANKARA (İHA) – TBMM Genel Kurulu'nda HDP'nin Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesine ilişkin verdiği grup önerisinin görüşmeleri sırasında gerginlik...

TBMM Genel Kurulu’ndan gerginlik

ANKARA (İHA) – TBMM Genel Kurulu'nda HDP'nin Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesine ilişkin verdiği grup önerisinin görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı.

HDP'nin Ceylanpınar'da iki polisin şehit edilmesine ilişkin verdiği grup önerisi görüşmeleri sırasında HDP adına Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir söz aldı. Baydemir, iki polisin şehit edilmesinin provokasyon olduğunu belirterek, "Eğer ki bugün biz Parlamentoda grubu bulunun siyasi partiler bu karanlık olayı aydınlığa çıkarmayı başarırsak, emin olun darbe mekaniğinin bütün işleyen aksanlarını ve uzantılarını da açığa çıkarmanın kapısını aralamış oluruz" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili ihbarcının kayıp olduğunu ve ifadesine başvurulmamış olduğunu iddia eden Baydemir, "İhbarcının abisi darbe girişiminden tutuklandı. İhbarcının bir diğer abisi cemaatin Urfa koordinatörü olduğu gerekçesiyle şu anda aranıyor" diye konuştu.

Demokrasiyi güçlendirmenin önemine değinen MHP'li Kamil Aydın da, "Demokrasiyi güçlendirmeliyiz, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz; kardeşlik hukukumuzu daha sağlam temellerde, daha güzel şekilde ortaya koymalıyız. Ne yapmalıyız? Artık, bakın, "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır" düşüncesiyle Yenikapı'ya hücum eden, gelen ve bir demokrasi şölenine dönüştüren halkımızın isteklerine, vatandaşlarımızın dileklerine, lütfen, artık kulak kabartmalıyız" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise söz alarak, "Eğer biz Ceylanpınar'da 2 polis kardeşimizin öldürülme olayının üzerine hep beraber gidip arkasındaki gerçeği ortaya çıkarsaydık belki 15 Temmuz'u önlerdik, tıpkı Suruç'taki gibi. Bakın, 15 Temmuz'da bu darbe girişimi yaşandı. Siz biliyor musunuz ki, acaba Ceylanpınar'da o 2 polisin öldürülmesi olayının bununla irtibatı var mıdır yok mudur? Uludere'de 34 yurttaşımızın öldürülme hadisesini burada hep beraber konuştuk, defalarca araştırma önergesi verdik "gelin bunun üstüne gidelim" diye. İktidar partisi reddetti ama şimdi bakıyoruz ki karanlık ilişkiler, bizim o gün söylediğimiz ama itibar edilmeyen görüşler ortaya çıkıyor "Acaba bunu FETÖ'cüler mi yaptı" denilme noktasına geliyorsunuz" diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye'de silahla çözüm olamayacağını ifade ederek, "Sizden de beklediğimiz; Kandil silahı bırakacak. Kandil silahı bırakmıyorsa bu Mecliste oturanlar buraya gelecek, "Silahın devri bitti. Artık burada demokratik siyaset yapacağız" diyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Baydemir'in söz alarak Cemil Bayık'ın açıklamasını okuması üzerine TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Baydemir'i eleştirdi. Bahçekapılı, "Bu kürsüden referans aldığınız kişilere lütfen dikkat edin. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin kürsüsü" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise şunları kaydetti:

"Terör örgütünün elebaşını iyi göstererek, burada açıklamalarını okumak, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlara bir hakarettir. 40 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebebiyet veren kişilerin burada sözcülüğünü yapmak hiçbir milletvekilinin hakkı ve haddi değildir."

Konuşmaların ardından HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber