Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 12 Mayıs 2016 - 19:38 Yorum: 0

TBMM Genel Kurulu’nun Kapanması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulu'nun kapanmasıyla ilgili, "Önümüzdeki hafta 20'sine çalışma günü konulması, parlamento tarihindeki...

TBMM Genel Kurulu’nun Kapanması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Genel Kurulu'nun kapanmasıyla ilgili, "Önümüzdeki hafta 20'sine çalışma günü konulması, parlamento tarihindeki bütün geleneklerin, teamüllerin, siyasi partiler arasındaki dayanışmanın ayaklar altına alınmasıdır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de Meclis'in kapanmasına ilişkin açıklama yaptı. Gök, Türkiye'nin başbakanı ve bakanlarının olmadığını iddia ederek, "Bugün AKP milletvekilleri Meclis'i çalıştırmayarak, Meclis'in çalışma düzenini bozmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Soma ile ilgili vermiş olduğu Araştırma Önergesi'nde İç Tüzük'ten kaynaklanan haklarımızı kullanarak yoklama istedik. AKP'liler Meclisi takip etmiyor. AKP'liler Meclisi takip etmedikleri gibi, AKP Grup Başkanvekilleri de Meclisi takip etmiyor. Yaptıkları açıklamada bizi HDP ile işbirliği yapmakla suçlamışlar. Herhalde Meclisi takip etselerdi, görüşülmekte olan önergenin Milliyetçi Hareket Partisi'nin önergesi olduğunu çok rahatlıkla anlarlardı" ifadelerini kullandı.

İç tüzükten kaynaklı haklarının kullandıklarını belirten Gök, "AKP'nin 317 milletvekili var. Nerede bunlar? Koltuklara bakıyoruz, bakanlar yok. Sıralara bakıyoruz, milletvekilleri yok. Meclisi çalıştırmakla yükümlü iktidar partisidir. Biz denetim hakkımızı sonuna kadar kullanırız. İktidar partisi kendi çoğunluğunu bulamayınca, Meclisin tatil edilmesinin sorumluluğunu kimsenin üzerine atmasınlar. Başbakan yok, Bakanlar yok. Başbakan, Bakanlar olmayınca milletvekilleri de olmuyor. Ülke acz içerisinde" şeklinde konuştu.

CHP'nin Antalya'da 20 Mayıs'ta başlayacak kampının olduğunu hatırlatan Gök, "AKP'nin ne kadar ikiyüzlü olduğu, siyasi ahlaktan da yoksun olduğu ortaya çıkmıştır. Ana muhalefet partisinin parti Meclisi ve milletvekilleri çalışmasını bildiği halde, bir çalışma günü koymak ancak siyasi ahlaksızlıktır. Bu Parlamento bugüne kadar böyle bir tablo görmemiştir. AKP'li yöneticiler CHP'nin programını biliyorlar. Bu siyasi nezaketsizliği kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Gök şunları kaydetti:

"Meclis'te AKP'yi arıyoruz, yok. Meclis'te gensoru oylaması yapılacak, AKP yok. Böyle bir tablo olabilir mi? Dokunulmazlık konusunda karar alınacak en önemli günde Meclise niye gelmiyorlar? Meclisi niye çalıştırmıyorlar, niçin karar alınmasına olanak sağlamıyorlar? Önümüzdeki hafta 20'sine çalışma günü konulması, parlamento tarihindeki bütün geleneklerin, teamüllerin, siyasi partiler arasındaki dayanışmanın ayaklar altına alınmasıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber