Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Ekim 2014 - 19:13 Yorum: 0

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu heyeti, Midyat'ta

Komisyon üyeleri, AFAD koordinesinde Midyat ilçesinde Akçakaya Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadır kentte incelemelerde bulundu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu heyeti, Midyat'ta

MARDİN (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu heyeti üyeleri, AFAD koordinesinde Midyat ilçesinde Akçakaya Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadır kentte incelemelerde bulundu.

Beraberinde bazı komisyon üyeleri ile Midyat ilçesine gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Mardin İl Afet ve Acil Durum Müdürü Davut Esen tarafından karşılandı.

Heyet, Irak ve Suriye'den gelenlerin kaldığı AFAD koordinesinde Midyat ilçesinde Akçakaya Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadır kentte incelemelerde bulunarak, çadırkent yakınlarında oluşturulan "Türkiye ve Suriye Sevgi Ormanı"na fidan dikti.

Üstün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, başta Suriye olmak üzere komşu ülkelerde karışıklık olduğunu, bu karışıklıklar ortaya çıktıktan sonra hükumetin açık kapı politikası izleme kararı aldığını söyledi.

"Bu ne anlam ifade ediyor? Suriye ve Irak'ta başı sıkışan kim olursa olsun dinine, ırkına, diline, mezhebine, meşrebine bakmadan alacağını ifade etti" diyen Üstün, çadırkentte nüfusun 6 bini geçtiğini belirtti.

Göçmenlerin bazı taleplerinin olduğunu ifade eden Üstün, şöyle konuştu:

"Başka ülkelere, özellikle Yezidiler, gidebilme imkanlarını arıyorlar. Birleşmiş Milletlere ulaşmak istiyorlar. Bu olamazsa bizlere bir mektup verdiler, bu mektupları biz insan hakları komisyonu aracılığıyla Birleşmiş Milletlere ileteceğiz. Bu topraklarda paylaşma kültürü var. Bir ekmeğimiz bile olsa komşumuzla paylaşırız, fakat dünyadaki diğer devletlerin de sorumluluk alması gerekiyor. Bizim beklentimiz budur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber