Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ekim 2014 - 19:28 Yorum: 0

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri Suruç'ta

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Suruç ilçesinde, Suriyeli Kürtlerin kaldığı kamplarda inceleme yaptı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri Suruç'ta

ŞANLIURFA (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçarak Suruç'a gelen sığınmacıların kaldığı yerlerde incelemelerde bulundu. 

Bazı komisyon üyeleriyle Şanlıurfa'ya gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. 

Daha sonra heyet,  IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürtlerin bulunduğu Suruç ilçesine gitti.

Burada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Kaymakam Abdullah Çiftçi'den bilgi alan heyet, Suruç Devlet Hastanesinde ve yardımların toplandığı depolarda incelemelerde bulundu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan geçici barınma merkezlerine geçen üyeler çadırlara girerek burada kalan Suriyelilerle sohbet etti, sıkıntılarını dinledi.

Temasların ardından AA muhabirine açıklama yapan Komisyon Başkanı Üstün, komisyonun oluşturduğu Göçmen Alt Komisyonu üyeleriyle sığınmacıların durumunu yerinde görmek için bölgeye geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin binlerce sığınmacıya kucak açtığını ve misafirlerine en iyi şartlarda hizmet vermeye çalıştığını belirten Üstün, AFAD tarafından sığınmacıların tamamının kayıt altına alındığını ifade etti.

- "Türkiye vazifesini layıkıyla yapıyor"

İncelemeler sırasında Suruç Devlet Hastanesini ziyaret ettiklerini, burada yaralı Suriyeli Kürtlerin tedavi edildiğini anlatan Üstün, şöyle devam etti:

"Hastanede şu anda bile ateşli silahla yaralanmış ve burada ameliyat edilen Kobanili komşularımızla görüştük. Doktorlardan aldığım bilgiye göre son olaylardan sonra 857 tane Kobani'den gelmiş ve ateşli silahla yaralanmış hastaya bakılmış. Bu çok önemli, kamuoyunun duyması açısından söylüyorum, bunların bir kısmının tedavisi burada yapılmış bir kısmının ise daha büyük hastanelere sevk edilmiş. Dolayısıyla sağlık hizmetinden eğitim hizmetine kadar her türlü hizmet burada verilmeye çalışılıyor. Bu hizmet Türkiye'nin bütün kuruluşlarıyla yerel ve genel yönetimleri ve sivil halkıyla yapılıyor. Türkiye bu sınavdan başarılı çıkmıştır, bunu gördük. Bu insanlar yüz yıl önce birlikte yaşadığımız akrabalarımız, şimdi onlara sahip çıkmak vazifemizdir. Bu vazifeyi Türkiye gerçekten layıkıyla yapıyor. O bakımdan buradan memnun ayrılıyoruz."

Komisyon üyeleri daha sonra bölgeden ayrıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber