Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Kasım 2014 - 12:03 Yorum: 0

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:

"Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yeni bir mayın merkez komisyonu ve mayın toplama merkezi kurulacak"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:

KIRIKKALE (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yeni bir komisyon ve merkezin kurulacağını bildirdi.

Nöbetçi vekil uygulaması kapsamında geldiği partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklama yapan Köksal, başkanı olduğu Milli Savunma Komisyonu’nun mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili tasarıyı gelecek hafta görüşeceğini söyledi.

Köksal, şunları kaydetti:

"Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yeni bir mayın merkez komisyonu ve mayın toplama merkezi kurulacak. Bu merkezin iki görevi var. Birincisi, hudutlardaki mayınları toplayıp, temizleyip imha etmek. İkincisi de patlamamış ve imha edilmesi gereken mühimmatların imha edilmesi. Bu merkez uluslararası akredite edilmiş bir merkez olacak. Merkezlerin yazdığı raporlar uluslararası alanda geçerli sayılacak. Bununla ilgili Milli Savunma Bakanlığına bağlı bir teşkilat kurulacak. Bir noktada bu işin kontrol ve koordinasyonunu sağlayan bir merkez olacak ve doğrudan doğruya Milli Savunma Bakanlığına bağlı olacak. Kararlarının büyük bir kısmı Milli Savunma Bakanlığından değil Bakanlar Kurulu’ndan alınan kararlar çerçevesinde işlemlerini yürütecek. Oldukça önemli."

Ottava Sözleşmesi’ne göre bütün ülkelerin sınırlarındaki mayınları toplaması için daha önce taahhütte bulunduklarını anlatan Köksal, Türkiye’nin de sınırlarındaki mayınların bir kısmını topladığını vurguladı.

Köksal, bazı sınırlarla ilgili Suriye ile anlaşma yapıldığını ancak Suriye’deki olaylar nedeniyle yapılan anlaşmanın askıya alındığını da sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber