Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 13 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:

"(İç Güvenlik Paketi'nin 63 maddesinin, İçişleri Komisyonu'na geri verilmesine ilişkin) Görüşülmeyen maddeler geri çekildi. Bu maddelerin çoğunluğu nüfusla ilgili maddeler. Komisyonda biraz daha görüşülüp madde sayısı düşürülecek"

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal:

KIRIKKALE (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, İç Güvenlik Paketi'nin 63 maddesinin, İçişleri Komisyonu'na geri verilmesine ilişkin, "Görüşülmeyen maddeler geri çekildi. Bu maddelerin çoğunluğu nüfusla ilgili maddeler. Komisyonda biraz daha görüşülüp madde sayısı düşürülecek" dedi.

Köksal, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı'nda gazetecilere açıklamada, İç Güvenlik Paketi'nin 5 bölümden oluştuğunu belirterek, ilk 3'ünün yani 67 maddesinin kabul edildiği söyledi.

Madde ihdasına dair hala önergeler geldiğini vurgulayan Köksal, şöyle konuştu:

"Bakarsınız sonuna doğru 2 madde daha ihdas edilir. 67 madde görüşüldü. Diğer maddeler İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün teklifiyle İçişleri Komisyonu'na geri çekildi. Tamamı komisyona geri çekilmedi. Görüşülmeyen maddeler geri çekildi. Bu maddelerin çoğunluğu nüfusla ilgili maddeler. Komisyonda biraz daha görüşülüp madde sayısı düşürülecek. Bu tasarı İçişleri Komisyonu'na 45 madde olarak geldi. Komisyonda biraz genişledi. Görüşülen 67 madde ise Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilatı ve Sahil  Güvenlik Komutanlığı'yla ilgili maddeler. Geriye kalanlar daha ziyade Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili. Bu maddeler bir kez daha komisyonda elden geçirilecek."

Çözüm Süreci'ne ilişkin 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu iddialarına değinen Köksal, "Ortada böyle bir şey yok. Bunlar tamamen asparagas haberler. Çözüm Süreci'ni adım adım takip ettiriyoruz. Parti olarak "Milli Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Projesi" diye başladık. Süreci devam ettiriyoruz. Parti olarak Çözüm Süreci'ndeki ana temamız, demokrasi, ihsan hakları ve kardeşliktir" ifadelerini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber