Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 01 Ekim 2014 - 13:36 Yorum: 0

TBMM Onur Ödüllleri verildi

TBMM Başkanı Çiçek, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer ile Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a ödüllerini verdi.

TBMM Onur Ödüllleri verildi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Onur Ödülü'nü, öteki zamanlardan ayrıcalıklı şekilde bu yıl, birisi İlim insanı, Öteki sanatçı bulunan iki kıymetli şahsiyetin alacak olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. 

Meclis'te, 2014 TBMM Onur Ödülüne layık görülen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hemotoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Taner Demirer ile Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a ödüllerinin verilmesi amacıyla merasim düzenlendi. 

Törende konuşan Cemil Çiçek bugün başlayacak olan yeni yasama yılının siyasal olgunluk, uzlaşma kültürü, karşılıklı anlayış ve saygı esasları çerçevesinde huzurlu ve üretken bir sene olmasını diledi.

TBMM olarak çalışmaları yürütürken toplumun bütün kesimleriyle diyalog biçiminde olmaya, ayrıcalıklı görüş ve önerileri değerlendirmeye ve toplumun sesini dinlemeye ciddiyet verdiklerine işaret eden Çiçek, 'Meclisimiz, yasama, denetim, temsil ve İdare faaliyetleriyle ülkemizin değişim, dönüşüm ve gelişimine katkıda bulunurken, ülkemize hizmet için gayret belli eden bireyleri desteklemek, onurlandırmak, ati kuşakları cesaretlendirmek ve özendirmek amacıyla da bu ödülü vermektedir. Diğer zamanlardan ayrıcalıklı şekilde bu yıl, birisi İlim insanı, Öteki sanatçı bulunan iki kıymetli şahsiyetin bu ödülü alacak olmasından bununla beraber memnuniyet duyduğumu bilhassa vurgulamak istiyorum' diye konuştu.

Çiçek, ödüle layık görülen Demirer'in kanser araştırmaları, kök hücre ve kemik iliği nakli sahalarında genç yaşına karşın üstün nitelikli çalışmalar sergilediğini anlatım etti.

Cemil Çiçek, güzel sanatlar konusunda evrensel yapıtlar verici Koçan'ın da geleneksel değerlere ve kültüre katkıda bulunmak amacıyla kurduğu Baksı Müzesi ile hayatı boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarını taçlandırmış bir sanatçı olduğunu kaydetti.

Bilim, kültür ve sanat konusunda gelişmenin önemine yer veren Çiçek, şöyle devam etti:

'Tarihte çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış güzel bir ülkenin topraklarında yaşıyoruz. Sahip olduğumuz bu kültürel miras milletimizi öteki dünya milletlerinden ayıran en mühim zenginliğimizdir. 

Türk milleti şekilde gelecekte de bilim, kültür ve sanat sahalarında insanlığa bırakacak başarılara sahip olmalıyız. Biliyoruz ki bir ulus için tarihte kalıcı izler bırakmanın tek yolu budur. Sayın Demirer ve Sayın Koçan, bilimsel, kültürel, sanatsal ve toplumsal bölgelerde imza attıkları çalışmalarla insanlık tarihine şimdiden kalıcı izler bırakmışlardır. Onlar yönünden yetiştirilen öğrenciler de Türkiye’nin çağdaş uygarlık hedefinin, hoşgörüyle bezenmiş, zinde ve aydınlık geleceğinin teminatı olacaktır.

TBMM Başkanvekili ve Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Komisyonu Başkanı Ayşe Nur Bahçekapılı da Onur Ödülü yönetmeliğine oranla adayların önerilmesi gerektiğini, kimsenin kendini namzet gösteremediğini belirtti. Bahçekapılı, bu sene söz konusu yönetmelikte değişiklik yaparak, gerçek şahısların de namzet olabilmesinin önünü açmak istediklerini anlatım etti.

Çiçek, daha sonra Demirer ve Koçan'ın haysiyet ödüllerini ve muvaffakiyet belgelerini verdi. 

Teşekkür konuşması oluşturan Taner Demirer, verilen bu ödülün, bundan sonraki çalışmaları için değer biçilmez bir teşvik olduğunu söyledi. 

Türkiye'de kanser tedavisi standardının bilhassa son 10 yıldır yükseldiğine dikkati çeken Demirer, bu alandaki planlara ayrılan bütçenin ciddi oranda arttığını belirtti.

Hüsamettin Koçan da TBMM Onur Ödülü'nün, yaptıkları çalışmaların cemiyet yönünden paylaşıldığının bir işareti olduğunu anlatım etti. Koçan, 'Bu paylaşım, İlim adamının, yaşadığı toplumla, çağla kurduğu sıhhatli bağla ilgilidir. Ben emeklerimin toplumla buluştuğuna inanıyorum' dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber