Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 29 Ağustos 2014 - 18:14 Yorum: 0

TBMM yemin töreni için titiz bir çalışma yürüttü

TBMM, 16 dakika süren cumhurbaşkanlığı yemin törenine, 1 ay boyunca titiz bir çalışmayla hazırlandı.

TBMM yemin töreni için titiz bir çalışma yürüttü

Meclis, 16 dakika süren  cumhurbaşkanlığı yemin törenine, 1 ay boyunca titiz bir çalışmayla hazırlandı.TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katıldığı provalar yapıldı, göndere çekilen bayrağın ütüsünden, dinlenme sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşine ikram edilecek yiyeceklere kadar birçok detay ele alındı.

TBMM, dün yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni hazırlıklarına 1 ay önceden başladı. 

Tören hazırlıklarını koordine eden ve Erdoğan'a, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile Meclis'te eşlik eden TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, çalışmalar hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İlgili birimlerin görev dağılımının detaylı şekilde belirlendiğini ifade eden Neziroğlu, Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Dışilişkiler ve Protokol Hizmetleri Başkanlığı, Destek Hizmetleri Başkanlığı, Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı'nın tören için yoğun şekilde çalıştığını anlattı.

Neziroğlu, davetiyelerin dağıtıldığını, locaların yerleştirilmesi için de birkaç kez prova yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın koordinasyon içinde toplantılar yaptığını kaydeden Neziroğlu, Cumhurbaşkanlığından protokol ve koruma yetkililerini Meclis'e davet edildiğini, önerilerinin alındığını vurguladı.

Neziroğlu, ayrıntıların gözden kaçmaması için eski cumhurbaşkanlarının and içme törenlerini arşivlerden izlediklerini söyledi.

'Saniyelerin hesabını yaptık'

Neziroğlu, Cumhurbaşkanı'nın karşılanma noktası, yürüme güzergahı, Şeref Kapısı'ndan girmesi, girdiği koridorun düzenlenmesi, çiçeklendirilmesi, Damlalı Kapı'da Meclis Başkanı tarafından karşılanması, Başkanlık Divanı odasına alınması, eşinin içeriye girmeden cumhurbaşkanlığı locasına yönlendirilmesine kadar birçok detayın provasını yaptıklarını anlattı. Neziroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 'Genel Kurul'da saniyelerin hesabını yaptık. Başkan, kürsüde hangi kelimeyi söylediğinde Sayın Cumhurbaşkanı hareket edip, Genel Kurul'a doğru yürüyecek, kapıyı kim açacak, mazbata ne zaman, nasıl konulacak... Meclis Başkanımız ayağa kalktığında koltuğun geriye çekilmesi, alanın açılması, cumhurbaşkanının geleceği yer, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın eşlik edeceği nokta, birlikte kürsüye yürümeleri, mazbatanın kim tarafından alınacağı, bütün bunların hepsinin provasını yaptık. Bu provalara Meclis Başkanımız da katıldı, Genel Kurul'a gelip incelemelerde bulundu, sorular sordu. Sayın Bahçekapılı ile de Genel Kurul'da çalışmaları adım adım gözden geçirdik. Bunlar işimizi kolaylaştırdı. Bazılarının provalarını birkaç kez yaptık. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım'ın nereden yürüyeceğinin de provası yapıldı.'

Binin üzerinde izleyici

Aynı anda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın Genel Kurul'da,  Meclis'in önündeki tören birliğinin de dışarıda İstiklal Marşı'nı çaldığını kaydeden Neziroğlu, bu sırada göndere bayrağın çekildiğini belirtti.

Neziroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın A tipi törenle karşılanıp, A tipi törenle uğurlandığını ifade etti.

Neziroğlu, dünkü yemin törenini binin üzerinde davetlinin izlediğini bildirdi. Davetiyesi olmayan hiç kimsenin törene alınmadığını, sıkı bir davetiye kontrolü yapıldığını kaydeden Neziroğlu, Koruma Daire Başkanlığı'nın bütün izinlerinin yemin töreni için iptal edildiğini söyledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber