Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 15 Mart 2019 - 20:23 Yorum: 0

TBMM, Yeni Zelanda’daki terör saldırısını ortak bildiriyle kınadı

ANKARA (İHA) – TBMM'de 5 siyasi parti grup temsilcileri, Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen terör saldırını yayımladıkları ortak bildiriyle kınadı.

TBMM, Yeni Zelanda’daki terör saldırısını ortak bildiriyle kınadı

ANKARA (İHA) – TBMM'de 5 siyasi parti grup temsilcileri, Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen terör saldırını yayımladıkları ortak bildiriyle kınadı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve 5 siyasi parti temsilcilerinin imzaladıkları ortak bildiride, "Bizler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanının çağrısıyla bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti temsilcileri olarak Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde bugün cuma namazı sırasında ibadet etmekte olan cemaate yönelik olarak gerçekleştirilen ve en az 49 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan silahlı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Bugün Yeni Zelanda'da gerçekleşen saldırı, dünyanın her yerine yayılmaya çalışılan İslam karşıtlığının boyutlarını göstermesi bakımından hayati, artık insanlığın tavır almasını gerektiren küresel bir tehlikeye işaret etmek bakımından önemli bir dönüm noktası niteliğindedir. Bu menfur hadise, birkaç "çılgın'ın şahsi teşebbüsü olmaktan ziyade, her geçen gün artan ve ne yazık ki bir kısım politikacının ve medya unsurunun destek verdiği İslam ve yabancı karşıtı, nefret söylemini esas alan ırkçılığın sonucudur.

Batılı yönetimler ve medyalar, İslam karşıtı duyguları ve eylemleri kışkırtan söylemlerden samimî ve kesin bir biçimde uzak durmalı, İslam karşıtı eğilimleri teşvik etmekten vazgeçmelidir. İslam'a ve Müslümanlara karşı saldırılara yol açan zehirli iklim ve kimi Batılı yönetimlerin kabul edilemez duyarsızlıkları ortadan kalkmadan bu terör sona ermez. Popülist gerekçelerle ırkçılara ve aşırılıklara göz yuman, meşruiyet kazandıran kimi Batılı yönetimlere, politikacılara ve medya unsurlarına muhatabı ve faili kim olursa olsun terörün ayrımsız bir biçimde lanetlenmesi gerektiğini ve teröre kapı aralayacak tavırların bütün insanlık için tehlike olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz.

Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. İslam dünyasının, kalbi barış ve kardeşlikten yana olan bütün insanlığın ve Yeni Zelanda halkının başı sağ olsun" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber