Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 27 Mayıs 2016 - 17:24 Yorum: 0

TBMM’de 65. Hükümet Programı Görüşülüyor

ANKARA (İHA) – TBMM Genel Kurulu'nda 65. Hükümet Programı üzerine görüşmeler başladı.

TBMM’de 65. Hükümet Programı Görüşülüyor

ANKARA (İHA) – TBMM Genel Kurulu'nda 65. Hükümet Programı üzerine görüşmeler başladı.

TBMM Genel Kurulu'ndaki 65. Hükümet Programı görüşmelerinde MHP adına bir konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "İmaj hiçbir şeydir, susuzluk her şeydir" sloganlı reklamı hatırlatarak, "Hükümet programı sanki bir gazoz reklamı gibi olmuş. Hükümet programı bir taraftan imaj cilalamaya çalışırken, diğer yandan çelişkilerle, birbirini tekzip eden ifadelerle dolu. Hükümetin programı Davutoğlu hükümetinin programının kes, kopyala, yapıştır hâlidir. Her iki programdaki ifadelerin yüzde 90'ı kelimesi kelimesine aynıdır, o derece ki Davutoğlu hükümetinin programında yer alıp gerçekleştirilen vaatler dahi bu programda yer alıyor. Örneğin, Davutoğlu hükümetinin programında yer alan sayfasını söylemiyorum, AKP'liler arayıp bulsun, biraz derslerine çalışsınlar. "Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız" vaadi, 65. Hükümet Programı'nda da tekrar yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Akçay, Davutoğlu'nun başbakanlığı ve genel başkanlığı bırakmasının tam bir darbe itirafı olduğunu iddia ederek, "Kim, hangi hakla, hangi yetkiyle hükümetinizi bozdu. Türkiye Büyük Millet Meclisi saray bahçesi, saltanat kayığı mıdır, hükümet Divan-ı Hümayun mudur? İstikrar diye ülkemizi getirdiğiniz nokta krizdir, kaostur. AKP döneminde artan terör saldırıları, ciğerimizi yakan şehit haberleri, daha çok dış politika sorunu, mülteci, daha fazla zam, enflasyon, hukuk ihlali, diktacı ve şahsi bir yönetim, kaostan başka ne oldu? Ekonomideki pembe tablolar, vaat edilen refah ekonomisi ne oldu? Vatandaşın sosyoekonomik durumu nedir" şeklinde konuştu.

Akçay şunları kaydetti:

"Devlet ve ülke hukukla, kurumlarla, kurallarla, görev ve yetkiyle, sorumlulukla yönetilir. Devleti şahsi ihtiraslarınıza alet edemezsiniz. Bir sistemde esas olan uyumluluk değildir, demokrasilerde uyumluluk filan aranmaz. Demokrasilerde uyumluluk aranmaz, diktatörlüklerde uyumluluk aranır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir ülkeyse kamu yönetiminin her kademesindeki görevlileri ne yapacağız? Yani, muhtarından valisine, kaymakamından belediye başkanına kadar herkesin Erdoğan'la uyumlu olmasını mı arayacağız? 14 yıldır yaşadığınız bin kıssa size bir hisse vermemiş, hatalarınızın etrafında dönüp duruyorsunuz."

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta da, en iyi sistem kötü uygulandığı takdirde kötü sonuç elde edileceğini söyleyerek, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sistem tartışmasından Türkiye'yi kurtarmamız lazım. 2011 yılında seçim beyannamesinde 186 defa 2023 hedeflerinden bahsedilmiş. Şimdi 2023 hedeflerine dair bir şey yok. 2023 lafı 9 defa geçiyor" diye konuştu.

Usta, son 14 yılda Türkiye'nin bir basamak dahi yukarı çıkmadığını ifade ederek, "2011'de dahi ülkenin iyi yönetilmesi halinde ulaşılabilir hedeflerdi. 2008 sonrasında bu ülke o kadar kötü yönetildi ki, bu hedefler ulaşılabilir olmaktan çıktı. 2021 yılı IMF'nin hedefi Türkiye için milli gelir büyüklüğü 985 milyar dolar. Eğer bunu 2016-2021 ortalama büyümesi ile bin 40 oluyor, 1.1 trilyon dolar bile olmuyor. Bu da işlerin bozulmaması durumunda. 2 trilyon dolar nerede? Son beş yılda, 2008-2015 arası Türkiye'nin büyümesi 3,2. IMF tahminlerini esas alırsak 3,5-4'ün üzerinde büyümesi yok. Türkiye'nin bunu kırması lazım. Türkiye'de reform yapmamız lazım. Adı olan, kendisi olmayan bir durum var. Kişi başı gelir hedefi 25 bin dolar. IMF 2021 rakamı 11 bin 945 dolar. Bunu yine artış trendiyle getirdiğimiz zaman 12 bin 960 dolar" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber