Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 16:28 Yorum: 0

TBMM’de Anlamlı Etkinlik

Trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan "Karayolu Trafik Haftası" etkinliklerine bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi ev sahipliği...

TBMM’de Anlamlı Etkinlik

Trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan "Karayolu Trafik Haftası" etkinliklerine bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi ev sahipliği yaptı. AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı "Trafikte Engelli Kalmayalım, Engelleri Birlikte Aşalım" teması ile toplumun genelinde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bu günü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanıyor. Bu sene, geçtiğimiz yıllardan farklı bir tema belirlenerek, TBMM ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği ve Shell Türkiye'nin katkılarıyla, Meclis Kampüsünde trafik güvenliği konusunda etkinlikler yapıldı.

Sabah saatlerinde TBMM giriş kapısında Milletvekillerini çiçeklerle karşılayan, polis üniformalı öğrenciler, Emniyet kemeri takanlara teşekkür ederken emniyet kemeri takmayanlara emniyet kemeri takmanın önemini hatırlattı. Meclis girişindeki bu karşılamanın ardından davetliler TBMM Halkla İlişkiler Binası Konferans Salonuna geçti. Burada yapılan törende TOBB Petrol ve Petrol Ürünleri Meclisi Başkanı Ahmet Erdem, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, trafik güvenliği konusunda konuşma yaptı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı konuşmasında, ömrünü trafik güvenliği konusuna vakfetmiş bir akademisyen olarak, daha da önemlisi trafik kazası sonucu annesini, babasını, kardeşini ve yakınlarını kaybetmiş bir trafik kazası mağduru olarak Yüce Meclis Çatısı altında bu konuya dikkat çekmek için gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdiğini belirtti.

Ilıcalı, hem dünyada hem de ülkemizde trafik kazaları sonucu yaşanan can kayıplarının devam ettiğine dikkat çekerek "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 250 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde 2015 yılında meydana gelen 183 bin 11 trafik kazasında 3bin 831 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 308 bin 120 kişi de yaralanmıştır."dedi.

Mustafa Ilıcalı, son yıllarda yüksek bütçeli yatırımların gerçekleştirilmesi, denetimlerin artırılması, yol altyapısının daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi, yeni ulaşım türlerinin halkın hizmetine sunulması sonucunda daha önceki dönemlere göre yaşanan can kaybı sayısında önemli ölçüde düşüşlerin meydana geldiğini belirterek, halen yaşanan can kaybı sayılarının uluslararası ortalamalara göre yüksek olduğunu, bu durumun en büyük sebebinin ise sürücü davranışlarında saklı olduğunu ifade etti.

Ilıcalı, karayolu ulaşımının ülkemizde yoğun olarak kullanıldığına vurgu yaparak, 2016 yılı Şubat ayı sonu itibariyle ülkemizdeki sürücü sayısının 27 milyon 576 bin144 iken Motorlu araç sayısının 20 milyon 159 bin 183'e yükseldiğine ve ülkemizin ekonomik gelişimine paralel olarak bu rakamların her geçen yıl arttığına işaret etti.

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 2012 ve 2015 yılları karşılaştırıldığında, bin kişiye düşen toplam araç sayısının yaklaşık yüzde 10'luk bir artışla 257 olduğunu, aynı yıllardaki bin kişiye düşen otomobil sayısının ise yaklaşık yüzde 20'lik bir artış ile 136 olduğunu ifade etti.

Ilıcalı, Ülkemizde meydana gelen trafik kazaları sayısının yüzde 50 oranında azaltılması hedefine katkı sağlamak için eğitim, bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve teknolojik imkânların en iyi şekilde kullanılmasını amaçlayan iki projenin başlatıldığının bilgisini verdi. Özellikle, İnteraktif Uyarı Sistemi (İUS) Projesinin uygulamaya konulmasının, trafik kazalarının azaltılmasına büyük katkı sağlayacağının altını çizen Ilıcalı, İnteraktif Uyarı Sistemi Projesinin hedeflerini; "Olası kaza kara nokta ve kaza sebebi hava şartları bilgilerini temin edecek altyapının kurularak bu sayede anında İnteraktif Uyarı Sistemiyle (İUS) sürücü ve yolcularla bu bilgilerin paylaşılması, böylece tedbirli sürüşün sağlanması. Trafik ihlallerinin, trafik polisi olmaksızın kullanılacak teknolojiyle tespit edilerek denetimde sürekliliğin, etkinliğin ve böylece caydırıcılığın sağlanması. Sürücü ve yolcuların kazaları önleme ile ilgili etkili iletişim teknikleri kullanarak eğitimlerle bilinçlendirilmesi." olarak sıraladı.

Konuşmaların ardından Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Trafik güvenliğinin geliştirilmesine verdiği katkılardan dolayı Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'ya çiçek takdim etti.

TBMM Halkla İlişkiler Binası Konferans Salonundaki törenin ardından, TBMM Bahçesine getirilen simülasyon aracı ile emniyet kemeri takmanın yararları uygulamalı olarak gösterildi.

TBMM’de Anlamlı Etkinlik

TBMM’de Anlamlı Etkinlik

TBMM’de Anlamlı Etkinlik

TBMM’de Anlamlı Etkinlik

TBMM’de Anlamlı Etkinlik

TBMM’de Anlamlı Etkinlik

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber