Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 12 Mayıs 2016 - 17:53 Yorum: 0

Teb Arval’dan Yeni Proje

TEB ve BNP Paribas Grup iştiraki, operasyonel kiralama ve filo yönetimi şirketi TEB Arval, KOBİ'lere özel araç kiralama hizmetlerini içerisinde barındıran...

Teb Arval’dan Yeni Proje

TEB ve BNP Paribas Grup iştiraki, operasyonel kiralama ve filo yönetimi şirketi TEB Arval, KOBİ'lere özel araç kiralama hizmetlerini içerisinde barındıran TEB Arval KOBİ Çözümleri'ni tanıttı.

TEB ve BNP Paribas Grup iştiraki, operasyonel kiralama ve filo yönetimi şirketi TEB Arval, KOBİ'lere özel araç kiralama hizmetlerini içerisinde barındıran "TEB Arval KOBİ Çözümleri'ni tanıttı. KOBİ'lerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen projede, firmalara anında teklif, otomatik kredi, hızlı teslimat ve segmente özel kampanya avantajları sunduğu, operasyonel kiralama alanında KOBİ'lere yönelik ilk segmente özel çözüm olan TEB Arval KOBİ Çözümleri kapsamında tamamen KOBİ'lerin ihtiyaçlarına göre uzmanlaşmış bir ekibin, sayısı 1 ile 10 arası araca sahip firmalara butik operasyonel kiralama ve filo yönetimi hizmeti sunacağı kaydedildi.

Projeden yararlanmayı isteyen KOBİ'lerin, araç satın alarak kaynaklarını tüketmek yerine kaynaklarını mevcut işletmelerini büyütmek için ayırabileceği, Türk Lirası cinsinden sabit aylık kira ödemeleri sayesinde hesabını önceden bilen KOBİ'lerin, kira bedellerinin tamamını giderleştirebileceği belirtildi.

Ayrıca projeden yararlanacak KOBİ'lerin araç satın almanın getirdiği operasyonel yüklerin hiçbirini üstlenmeyeceği, lastik değişiminden 7/24 yol yardım hizmetine, sigorta takibinden hasar yönetimi ve araç vergilerinin ödenmesi gibi tüm süreçlerle TEB Arval ilgileneceği bildirildi.

TEB Arval KOBİ Çözümleri'nin tanıtım toplantısında konuşan TEB Arval Genel Müdürü Philippe Chabert, TEB Arval'ın halihazırda bin 200 müşterisine 16 binden fazla araç kiraladığını hatırlatarak, geçen seneye kıyasla yüzde 18 oranında büyüme kaydettiklerinin altını çizdi.

KOBİ alanında operasyonel kiralamanın yüksek bir büyüme potansiyeli taşıdığını söyleyen Chabert, "Kurumumuzun desteğiyle yapılan ve filo yönetimi alanındaki tek bilimsel araştırma çalışması olan CVO Barometre'nin güncel sonuçlarına göre KOBİ'lerin yalnızca %3'ü araçları için operasyonel kiralama kullanıyor. Uluslararası ve büyük ölçekli şirketler araç yönetimlerini dış kaynak kullanarak sağlamaktadır. KOBİ segmenti yüksek bir büyüme potansiyeline sahip zira KOBİ'ler tahmini 1.500.000 adet aracı ve 3.500.000 adet şirketi temsil etmektedir. KOBİ'lerin de bu yöntemi kullanmanın avantajlarını kavrayacaklarına ve böylece kendi ana faaliyet alanlarına odaklanacaklarına inanmaktayız" diye konuştu. KOBİ ihtiyaçlarının büyük ölçekli şirket ihtiyaçlarından farklı olduğunu düşünerek, sadece bu alana özel bir ekip, iş kolu ve süreç oluşturduklarını vurgulayan Philippe Chabert, "'KOBİ ÇÖZÜMLERİ" başarılı bir iş ortaya koymak için yakın çalıştığımız TEB KOBİ ile kurulan sağlam iş birliğine dayanmaktadır" dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan TEB Arval Satış Genel Müdür Yardımcısı Koray Yılmaz ise şunları söyledi: "Operasyonel kiralama sektörü geçtiğimiz yılın sonu itibarıyla yaklaşık 252.000 filo sayısına ulaştı. CVO Barometre'nin güncel sonuçlarına göre KOBİ'ler'in %23'ü mevcut şirket filolarındaki binek araç kullanımlarının artacağını düşünüyor. Araç bakım onarımından yakıt yönetimine kadar birçok alanda şirketlere avantaj sağlayan operasyonel kiralama pazarının KOBİ segmentinde oldukça yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. Operasyonel kiralama alanında lider bir firma olarak bu potansiyelden yararlanmak isteyen KOBİ'lere özel hizmetler sunmak istedik. 2020 yılı sonunda bu segmente 10 bin araç sunmayı hedefliyoruz".

Toplantıda konuşan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, çözümün finansman avantajlarıyla ilgili şunları söyledi: "2005 yılından bu yana, ülke ekonomisinin lokomotifi KOBİ'lerimizin iş modellerini daha verimli kılmak için sadece finansal destek sağlamakla kalmıyor; "Danışman Banka" anlayışımızla işlerini büyütebilmeleri, rekabette güçlenebilmeleri ve sahip oldukları finansmanı doğru kullanabilmeleri için ihtiyaç duydukları her alanda bilgi, eğitim ve danışmanlık desteği de sağlıyoruz. TEB ile entegre çalışan bir otomasyon kapsamında yeni bir satış modeli olarak, KOBİ müşterilerine yönelik oluşturulan "TEB Arval KOBİ Çözümleri" projesi kapsamında "Anında Teklif - Otomatik Kredi - Hızlı Araç teslimi" ile müşterilere daha hızlı cevap verilmesi sağlanacak. Söz konusu projenin TEB müşterilerine geniş kapsamlı finansal çözümler sunmasını ve TEB Arval'in KOBİ segmentindeki filo büyümesine katkı sağlamasını hedefliyoruz".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber