Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 28 Ekim 2016 - 18:53 Yorum: 0

Tecavüz edilerek öldürülen 16 yaşındaki Sezgi’nin davası 23 Aralık’a ertelendi

Antalya'da 2009 yılında 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın tecavüz edilerek öldürülmesine ilişkin davada 3 tutuklu sanığın yargılamasına devam edildi.

Tecavüz edilerek öldürülen 16 yaşındaki Sezgi’nin davası 23 Aralık’a ertelendi

Antalya'da 2009 yılında 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın tecavüz edilerek öldürülmesine ilişkin davada 3 tutuklu sanığın yargılamasına devam edildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Mutlu Kurtlar, Osman Küçük ve Emine Karpi ile maktulün annesi Hanife, babası Sinan ve kız kardeşi Sevgi Kırıt hazır bulundu. Duruşmayı müşteki avukatı Sibel Önder, Kadın ve Demokrasi Derneği, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de takip etti. Sibel Önder, adli tıp raporuna göre Sezgi Kırıt'ın yüzünde darp izlerinin bulunduğu ve diş kırıklarının yer aldığını belirterek, bu izlerin sebebinin sanıklara sorulmasını talep etti. Müşteki avukatı Önder'in sorusuna cevap veren sanık Mehmet Mutlu, Sezgi Kırıt'ın yüzünde sivilce yaraları ve göz altlarında morluk olduğunu aktararak, diş kırıkları hakkında bir bilgisinin olmadığını söyledi.

"Sezgi'yi kısa süre gördüm"

KADEM avukatı Pınar Hacıbektaşoğlu ise, sanıklardan Emine Karpi'ye Sezgi Kırıt'ı bir anne olarak neden gece evinde kalmasına müsaade ettiğini ve neden evine göndermediğini sordu. Sanık Karpi, "Sezgi Kırıt, eve geldiğinde birkaç dakika muhabbet ettikten sonra banyoya geçti. Daha fazla konuşmadım. Gece bir ara seslere uyandığımda uyku sersemliği ile Sezgi'yi diğerleri ile muhabbet ederken kısa bir süre gördüm. Sezgi Kırıt'ın ne amaçla evime geldiğimi bilmiyorum, dolayısıyla yaşının kaç olduğunu da bilmiyorum. Ayrıca kızın evden kaçtığını ama neden polisi veya karakola haber vermediğim sorusuna cevap vermek istemiyorum" cevabını verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 23 Aralık 2016 tarihine ertelendi. Duruşma sonrası avukat Pınar Önder, KADEM avukatları ve diğer STK'lar, kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla "Sezgi için adalet" yazılı pankart açtı.

Önder, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildiğini belirterek, "Sezgi adalet ve birlik için bir simge haline geldi. Sezgi kirli nefeslerin kirli hedefleri uğruna yok edilmiştir ama artık temiz nefeslerin temiz hedefleri üzerinde yol almakta. Özgecan, Münevver, Sezgi Kırıt'ın ve daha sayamadığımız birçok katledilmiş kadın veya katledilecek bütün kadınlar adına savaşımız devam edecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber