Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ekim 2016 - 13:33 Yorum: 0

Tecde-Maşti arasında açılan yolda çalışmalara hız verildi

Doğu Anadolu Bölgesinin en gelişmiş şehirleri arasında gösterilen Malatya'nın sağlıklı şehirleşmesinde büyük önem arz eden yol çalışmalarını,...

Tecde-Maşti arasında açılan yolda çalışmalara hız verildi

Doğu Anadolu Bölgesinin en gelişmiş şehirleri arasında gösterilen Malatya'nın sağlıklı şehirleşmesinde büyük önem arz eden yol çalışmalarını, büyümeye paralel olarak kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Tecde'yi, MAŞTİ kavşağına bağlayacak yolu tekrardan açmaya başladı.

3 kilometre uzunluğundaki yolun 1,3 kilometrelik bölümünü geçtiğimiz yıllarda açan Büyükşehir Belediyesi, geriye kalan 1,7 kilometrelik yolda imar problemlerini çözüp gerekli kamulaştırmaları yapmasının ardından yolu tekrardan açmaya başladı.

Tecde, Karakavak, Çilesiz, Fahri Kayahan bölgesindeki trafik sirkülasyonunu aza indirecek. Çevre yolunun batı girişindeki trafiği rahatlatacak yol 50 metre genişliğinde açılıyor. Büyükşehir Belediyesi 1,7 kilometrelik hatta 1,5 milyon TL kamulaştırma ücreti ödeyecek.

Bostanbaşında 2 kilometre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde açılan Çiftlik Caddesi de planlamalar çerçevesinde, Tecde-Maşti yoluna bağlanacak. İlerleyen dönemde yapılacak bu çalışmayla birlikte bölgede ulaşım sorunu yaşanmayacak.

Yapılan yol çalışmalarını değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin büyük çalışmalara imza attığını söyledi.

Malatya'nın batısında yeni alt merkezlerin oluştuğunu belirten Genel Sekreter Turan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın öncülüğünde cazibe şehir Malatya'nın sağlıklı kentleşebilmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Kısa vade de planladığımızı bütün çalışmaları sahaya yansıtıyoruz. Orta vade de planladığımız çalışmaların önündeki engelleri de kaldırdık. Tecde-Maşti yolu da orta vade de planladığımız yollarımızdan biriydi. Uzun vade planlarımızı ise kent genelinde yapmaya devam ediyoruz. Malatya'nın hangi noktasına giderseniz gidin mutlaka Büyükşehir Belediyesinin bir proje çalışmasıyla karşılaşacaksınız. Hedefimiz 3 kilometre uzunluğundaki Tecde-Maşti yolunu bir an önce açmak. Bunun için de aralıksız çalışıyoruz. Kent içi ulaşımı rahatlatacak yol da gerekli kamulaştırmaları yaptık. Büyükşehir Belediyemizin kasasından yol için toplamda 2.7 milyon TL kamulaştırma bedeli çıkıyor" şeklinde konuştu.

Tecde-Maşti arasında açılan yolda çalışmalara hız verildi

Tecde-Maşti arasında açılan yolda çalışmalara hız verildi

Tecde-Maşti arasında açılan yolda çalışmalara hız verildi

Tecde-Maşti arasında açılan yolda çalışmalara hız verildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber