Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Mayıs 2016 - 14:13 Yorum: 0

Tecde-şentepe Bölgesinde Yeni Bir Yol Açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, fiziki açıdan hızla gelişen Tecde Şentepe’de yeni yol açma çalışması ..

Tecde-şentepe Bölgesinde Yeni Bir Yol Açılıyor

MALATYA (İHA) Malatya Büyükşehir Belediyesi, fiziki açıdan hızla gelişen Tecde Şentepe’de yeni yol açma çalışması yapıyor.
Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arkasından geçen 4 kilometrelik imar yolunu 2 etapta açmayı planlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, birinci etap çalışmaları kapsamında yolun 2.5 kilometrelik bölümünü açtı. 20 metre genişliğinde açılan yolda dolgu ve kazı çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, 1.5 kilometrelik ikinci etap çalışmalarını ise bölgede devam eden şuyu ve imar çalışmalarından sonra yapacak. Yeşilyurt Gedik mahallesinin arkasından Gündüzbey’e ulaşımı sağlayacak olan yol, TOKİ bölgesinde yeni açılan imarlı yola bağlanacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Beydağı yamaçlarında Malatya’ya doğu - batı istikametinde yeni bir yol daha kazandırılmış olacak. Yeşilyurt - Tecde yolunun trafiğini de rahatlatacak olan yollar, etaplar halinde hayata geçirilecek.
Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bölgede birçok yol çalışmasının yapıldığını, yeni açılan yolların kent içi ulaşımı rahatlatma noktasında katkı sağlayacağını söyledi. Malatya’nın sağlıklı büyümesi için kısa-orta ve uzun vadede planlamalar yaptıklarını ifade eden Çakır, “Tecde’den direk MAŞTİ’ye inen 50 metre genişliğindeki yolun bir bölümünü geçtiğimiz yıllarda açmıştık. İmar çalışmalarının devam ettiği yolu yakında Malatya’ya kazandıracağız. Fahri Kayahan Bulvarımız ile Yeşilyurt - Tecde yolumuzu nezih bir görünüme sahip prestij caddeler haline getiriyoruz. Güney kuşak yolunda da çalışmalar devam ediyor. Yine Güney kuşak yolumuz içinde bulunan Dermesuyu Projesi’ne de devam ediyoruz. Kentsel dönüşümün devam ettiği Beydağı bölgemizde de yol çalışması yapıyoruz. Tecde Şentepe bölgemizde açtığımız yol sağlıklı büyümeye katkı sağlayacak” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber